НАДЕЖДА“ ЗА НАДЕЖДАНа 15 март от 18.30 ч. в Аулата

...
НАДЕЖДА“ ЗА НАДЕЖДАНа 15 март от 18.30 ч. в Аулата
Коментари Харесай

В НАТФИЗ ще бъде излъчена премиерата на филма „Надежда“ 

„ НАДЕЖДА “ ЗА НАДЕЖДА

На 15 март от 18.30 ч. в Аулата на НАТФИЗ ще бъде излъчена премиерата на кино лентата на доцент доктор. „ “ е документален филм-портрет за живота и творчеството на българския режисьор и сценичен възпитател – проф. Надежда Сейкова, единствената жена ректор на Академията. Режисьор на кино лентата е доцент доктор Маргарита Божилова-Андонова, оператор е доцент доктор, монтаж – Аманда Санчес, звуков дизайн – Георги Пенков.

„ Създадох този филм, с цел да кажа Благодаря на моята Учителка проф. Надежда Сейкова. Защото проф. Надежда Сейкова е забележителна персона и жена, която е обучила и основала над 400 театрални дейци (актьори и режисьори) и със своя опит и отдаденост към студентите си тя се трансформира за нас от елементарен учител в родител. Тя ни поддържаше и насърчаваше, и ни сподели, че да си учител не е специалност, а задача.

Благодаря за помощта на сътрудниците ми от кинофакултета: проф. Станислав Семерджиев, проф. Светослав Овчаров, проф. Божидар Манов, доцент Валерия Крачунова-Попова, доцент Нина Алтъпармакова. “ – Маргарита Божилова-Андонова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР