Надежда всяка тука оставете, както е казал Данте. от поста

...
Надежда всяка тука оставете, както е казал Данте. от поста
Коментари Харесай

Защо гешефтът си остана

Надежда всяка тука оставете ", както е споделил Данте. от поста основен прокурор дори не съумя да провокира наслада - толкоз късно се случи, за толкоз незначително нещо спрямо всичките му останали нарушавания и по този начин поръчково и на бърза ръка.

По подигравка на ориста поговорката " с твоите камъни по твоята глава " се случи на един по този начин добре подготвен прислужник, в ошлайфането на който през последните една-две години беше вложено толкоз изпитание: индивидът усвои главните клишета в юридическия език, разгласи се за, реализира контакти от Тел Авив до Брюксел и до Вашингтон, докторат прописа, хвърли каскета, облече черен костюм.

Този Пигмалион на прокуратурата беше на път да оглави някое интернационално Неправителствени организации, нищо че не понасяше поначало гражданските организации.

1. Които си го избраха, те си го и махнаха

Със същите гласове и причини членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС), които показаха Иван Гешев като превъзходния претендент през есента на 2019 година, в този момент го изхвърлиха от поста му. При това с голямо отвращение, " преди малко разкрили " по какъв начин досегашният им любим приказва неприемливи неща.

По подигравка на ориста през лятото и есента на 2019 година Гешев изправяше косите на всички. Не беше нужна юридическа тапия, с цел да си даде човек сметка какъв брой надалеч е претендентът от стандартите в една правова страна за виновната служба основен прокурор.

Иван Гешев наруши престижа на правосъдната власт още преди да бъде определен за основен прокурор.

 Бъдещият основен прокурор се появи в целия си искра Бъдещият основен прокурор се появи в целия си искра

Той наруши Етичния кодекс и. Изрече купища изречения, пред които тази, че " политическия отпадък би трябвало да бъде изметен ", бледнее. Двамата с тогавашния правосъден министър Данаил Кирилов, че, в което желаеха опрощение от министъра и дисциплинарно произвеждане, а не покачване, за прокурора. Нищо такова не се случи -.

Всичките 17 души, дали своят вот този срамен избор, бяха слепи и глухи, не тъй като не схващат от право, а тъй като бяха употребявани да изпълнят една поръчка. И те без срам я извършиха. В понеделник някои от тях се разкаяха. Но в този момент, както и преди, те явно разчитат, че ще бъдат възнаградени от политическите си шефове. Това ще си проличи по бъдещите им постове или по имотните им заявления. В една правова страна това нямащше да остане без глоба, само че при нас няма по какъв начин да стане при настоящата като Висшия правосъден съвет.

Никой от тях не се трогна нито от нелепостите, че, нито от политическите му поръчки - бил християнсоциалист, нито от отхвърли му да работи това, за което е определен.

 Гешев не си Гешев не си " предизвикал " есемесите сред Горанов и Божков, само че не се налагало прокуратурата да реагира

и когато двама правосъдни министри желаеха оставката на Гешев за част от които заслужаващи наказаталено следствие. Затова " плачът " им при сегашната процедура беше много презрян. И не може да се отхвърли, че самите те мигновено би трябвало да си подадат оставките - най-добре и от самата система поради очевидната си взаимозависимост и непоследователност. Никое общество не заслужава подобен слугинаж.

Почтените хора във Висш съдебен съвет се оказаха по-малко от пръстите на едната ръка.

2. Ако не беше се случила свадата на Гешев с Борисов и Пеевски, щеше да си изкара мандата

напълно на място по какъв начин Борисов в миналото си сподели най-чистосърдечно, че той ръководи избора на ръководители в правосъдната власт посредством партийната си квота във Висш съдебен съвет: " Естествено! Не помните ли? А кой да сложа? Мая Манолова ли? Само тази нелепост не бях направил! Срещах се, оглеждах - няма по-добри! ", призна Борисов във връзка с Гешев и Сотир Цацаров.

 " Тайната " се разкрива: Борисов поддържа правосъдни шефове в кабинета си

И нищо. А още през 2019 година беше ясно, че. Да не приказваме за Борисов, който през март 2022 година

Сега, когато имунитетът на Борисов е пожелан, откакто Гешев реши " да си отвори устата " най-сетне, а настояването за него беше хитро подпъхнато в цяла серия претенции против разнообразни депутати, в това число Кирил Петков - стоят тежки въпроси. А точно - ще имат ли в групата на ГЕРБ задоволително храброст да се разграничат от водача си, ще съумеят ли депутатите да се държат като кардинални и самостоятелни хора, или в името на оцеляването на държавното управление ще отклонят прокурорските претенции, за които няма подозрения нито от какво са провокирани, нито какъв брой доста са закъснели.

3. А Пеевски? А целият тим " Магнитски "?

Размърдването на прокуратурата против Борисов не значи, че ще бъде наказан заслужено. Засега следствието наподобява като възмездие. Добре е, че комисията на Европарламента за върховенството на правото се заинтересува за развиването на Барселонагейт и чекмеджетата с пачките. За да се понесе наказателна отговорност обаче би трябвало да се съберат доказателства, които да убедят съда, както и че ще се проверяват и вкарат в съда обвинявания за всички закононарушения

Размърдването по " Турски поток ", АЕЦ " Белене " и други не значи, че прокурорите имат потенциал да защитят публичния интерес. Споменаването на Пеевски от Гешев малко преди да бъде освободен от Висш съдебен съвет не значи, че прокуратурата ще прозре най-сетне кой е Директива за птиците в делото КТБ и ще се хване да проверява добросъвестно по какъв начин банката беше съборена и окрадена. Или пък че най-сетне ще се разкрие евентуалната провокация към рушвет по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова -.

 Инициалите Д.П. от Делото КТБ: Липсващите имена. Част II Инициалите Д.П. от Делото КТБ: Липсващите имена. Част II

4. На първи проект смяна сякаш има, на втори проект - няма

Няма мотив за оптимизъм, в случай че същият политически подвластен правосъден съвет ще продължи да ръководи правосъдната власт до избора на нов. Не може да се чака, че в прокуратурата командвана десетилетия към този момент от хора като Филчев, Цацаров, Гешев, ще настъпи катарзис.

Още по-тъжното е, че към този момент самата правосъдна система наподобява неспособна да се почисти от подвластните персони - информация по какъв начин предходната година тя. Дори и изборът да се повтори, както следва от променения Закон за правосъдната власт, в него още веднъж ще се възпроизведе порочният политически избор, тъй като с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше отхвърлено предлагането политическата квота на прокурорската гилдия да не включва прокурори, а в съдийската гилдия да има.

 Гешев пада, гешефтът в съда остава Гешев пада, гешефтът в съда остава

С две думи - ситуацията продължава да се командва от незаконни групировки, в колаборации с които е забъркана част от политическата и част от правосъдната ни власт. И от тази кал изчистване към този момент не се обрисува.

Колкото и очаквания да се разпореждат на смяната в конституцията и закъсняло с над 30 години преформатиране на правосъдната власт, каква е гаранцията, че бандитите, които се съпротивляват гневно на това, няма да " ритнат столчето " на държавното управление посредством политическите си реализатори в Народното събрание?

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР