Надбавката в заплатите за клас прослужено време скара депутатите в

...
Надбавката в заплатите за клас прослужено време скара депутатите в
Коментари Харесай

Да бъде или да не бъде клас прослужено време

Надбавката в заплатите за клас прослужено време скара депутатите в Народното събрани в края наминалата седмица, а мотив за абсурда бяха думи на вицепремиера Валери Симеонов, който съобщи, че счита за редно тя да отпадне.

От коалиция Обединени патриоти обявиха, че това е персоналното мнение на Симеонов, с което патриотите не са обвързани. Менда Стоянова от ГЕРБ също е съгласна, че надбавката би трябвало да отпадне, а от опозицията от Българска социалистическа партия изрично са срещу това.

Неудобната истина за приходите в България

КНСБ: Доходите ни порастват, само че не живеем по-добре

Колко взима българинът и какъв брой междинният европеец

В спор по тематиката през днешния ден в предаването „ Здравей, България по NOVA” един против различен се изправиха ръководителят на Българската стопанска камара Божидар Данев и президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов.

„ Това са естествени неща за една европейска страна, за една членка на Европейския съюз.

Доходите на хората няма да намалеят с тази смяна.

Те ще бъдат непокътнати.

Хората ще получават и бонуси, само че това ще става за пълномощия и опит, а не автоматизирано по нормативни разпоредби”, съобщи Данев и добави: „ Благодарения на тази „ конструктивна” работа на синдикатите България е надалеч от Европа по редица показатели”.

По думите му България е единствената страна в Европа, в която има класове и минимални осигурителни прагове. „ България е единствената страна в Европа, в която минималната пенсия също се дефинира административно и единствената, в която има таван на пенсиите. Искаме да сме като другите европейски страни”, сподели Данев.

„ Като приказваме за Европа дано стартираме от заплатите.

Да ги създадем европейски и по-късно да вършим всичко друго”, сподели от своя страна Димитър Манолов. По думите на синдикалиста има доста страни в Европа, където има минимална работна заплата и клас прослужено време.

Манолов попита Божидар Данев дали си мисли, че хората му имат вяра, че работодателите в действителност мислят за приходите на служащите? А той му отговори с цифри.

„ Само за една година приходите са нарастнали 9,8%, до момента в който Брутният вътрешен продукт е пораснал единствено с 3,6 на 100. А това е показателно, че работодателите подвигат заплатите”, аргументира се Данев.

Още по тематиката чуйте във видеото горе.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР