Надав Аргаман, ръководителят на службата за вътрешна сигурност на Израел,

...
Надав Аргаман, ръководителят на службата за вътрешна сигурност на Израел,
Коментари Харесай

Смяната на Нетаняху може да доведе до безредици

Надав Аргаман, ръководителят на службата за вътрешна сигурност на Израел, предизвести за допустимо принуждение по време на свалянето от власт на дългогодишния министър председател на страната Бенямин Нетаняху от страна на коалиция, ръководена от негови някогашни сътрудници и сегашни противници, написа „ Ройтерс “.

Нетаняху е изправен пред вероятност да постави завършек на 12-годишния си мандат като министър председател, откакто израелският центристки опозиционен водач Яир Лапид разгласи в сряда, че е съумял да сътвори ръководеща коалиция след изборите на 23 март.

Новото държавно управление, което занапред ще постави клетва, съставлява едно много нетипично комбиниране от леви, демократични, десни, националистически и религиозни партии. За първи път в историята на Израел то ще включва и арабската ислямистка партия.

В онлайн обява Нетаняху, че това партньорство е „ рисково ляво държавно управление “.

Някои десни групировки са ядосани на ръководителя на дребна ултранационалистическа партия Нафтали Бенет, който е плануван да размени Нетаняху в пакта за шерване на властта с Лапид. В обществените медии се появиха голям брой изявления срещу него.

Преди изборите Бенет беше заречен, че няма да се причисли към центристкия Лапид, нито към коалиция, включваща която и да е арабска партия.

„ Наскоро установихме, че в обществените мрежи се вижда повишаване на един все по-краен и избухлив дискурс - съобщи Аргаман, само че без да загатва имена. -  Този ​​дискурс може да се пояснява измежду избрани групи или човеци като подобен, който разрешава насилствена и противозаконна активност, която може да аргументи даже и физическа щета. “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР