Надали по цял свят има футболно дерби, в което стадионите

...
Надали по цял свят има футболно дерби, в което стадионите
Коментари Харесай

Дербито на Саламанка: една идея, два отбора и 50 метра разстояние

Надали по целия свят има футболно дерби, в което стадионите на двата участващи тима са толкоз близo! В третото равнище на испанския футбол - Сегунда Дивисион Б, има градски конфликт, който опълчва два тима, чийто домове се намират безусловно на 50 метра един от различен!

Тази неделя в Група 1 на Сегунда Б следва мач сред два тима от Саламанка - Унионистас и Саламанка Кохезионен фонд. Два клуба, които са основани в една и съща година, 2013, а към днешна дата се намират във втората половина на таблицата, надлежно на дванадесета и осемнадесета позиция. Само 50 метра, разделящи хора, които до напълно скоро са подкрепяли и живали с една концепция, само че в този момент са в два противоположни лагера.

¡SEMANA DE DERBI! @SalamancaCFUDS pic.twitter.com/SMuMLvHhlL
— Sergio Mateos (@SergioMP8) November 19, 2018
И двата тима са основани, с цел да бъде продължена традицията на най-известния тим от този град - Унион Депортива Саламанка, който завършва съществуването си точно на деведесетата си годишнина през 2013. Унионистас е тим на почитателите, който следва модела на Юнайтед ъф Манчестър и АФК Уимбълдън.

Саламанка Кохезионен фонд от другата страна пък е клубът, в който се влагат много средства и играе с емблемата на истинския клуб, която е закупена за 150 000 евро. През сезон 2017/2018 двата отбора се срещат на два пъти в четвърта дивизия и въпреки успехите и в двата случая да са за “богаташите”, в края на акцията Унионистас влиза като първи в дивизията, а съперниците от другата страна на улицата също печелят промоция, само че посредством плейоф.

¡SEMANA DE DERBI! @SalamancaCFUDS pic.twitter.com/SMuMLvHhlL
— Sergio Mateos (@SergioMP8) November 19, 2018
Тази неделя хазаин на градския конфликт е Унионистас, което значи, че срещата ще се играе на техния стадион “Лас Пистас дел Елмантико”, който е с потенциал от 4000 фенове, до момента в който отсрещния “Естадио Елмантико” събира 17 341 фенове.

Гостуващата агитка, която ще бъде позволена за дербито ще бъде от 700 души, а билетите за срещата са били разпродадени свектавично.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР