Надали има някой, който да не обича палачинки. И сред

...
Надали има някой, който да не обича палачинки. И сред
Коментари Харесай

Трик, с който вчерашните палачинки ще са като току-що приготвени

Надали има някой, който да не обича палачинки . И измежду малчуганите и измежду техните родители, палачинките са обичани на всички.

Много постоянно, когато сме решили да подготвяме палачинки обаче, не преценяме добре какво количество ще излезе от забърканата от нас примес. Тук ще отворим скоби, тъй като към момента има хора, които обожават самите палачинки, само че не съумяват да си ги подготвят сами.

Класическата примес за изработка на тесто за палачинки се подготвя от 2 яйца, 400 мл прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, щипка сол и 2- 3 с.л. разтопено масло.

Естествено има и такива предписания, включващи в себе си бакпулвер, захар и ванилия, както и такива палачинки с кисело мляко вместо прясно такова. Това обаче е обичайна рецепта, с която в никакъв случай няма да сбъркате. Важно е само да разбиете добре сместа, тъй че да няма в нея бучки, и да я оставите за към 30 мин да престои, преди да се заемете със самите палачинки.

А същинските занаятчия готвачи, споделят, че всичко с изключение на мурафет изисква и прибавянето на щипка обич.

Така, това беше леко отклоняване от тематиката ни и в този момент ще се върнем на главния въпрос - какво да вършиме, в случай че сте приготвили прекомерно огромно количество тесто и надлежно прекомерно доста палачинки ? Няма потребност да настоявате пред фамилията ви, че всичко би трябвало да бъде изядено, това е ясно.

Тъй като палачинките се подготвят с яйца, е най-добре да ги приберете на хладно и изсъхнало място и да се радвате, че на идната заран фамилията ви ще може още веднъж да похапва вчерашни палачинки , без да се занимавате още веднъж с тяхното подготвяне.

Много добре знаете обаче, че вчерашните палачинки, колкото и добре да сте ги съхранявали, нямат нищо общо с прясно приготвените. Ето за какво тук ще споделим с вас един трик за вчерашни палачинки , който прави същински чудеса в това отношение.
 Трик, с който вчерашните палачинки ще са като преди малко приготвени
За да вдъхнете нов живот на вчерашните палачинки , поръсете всяка една от тях с малко кафява захар и я прегънете на четири, тъй че да замязя на триъгълник. Подредете всички останали за ‚дояждане “ палачинки в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете за 5-6- минути в авансово загрята на 180 °C фурна.

Така вашите типичен, протеинови палачинки или американски палачинки ще имат усет на преди малко приготвени и ще изненадате с уменията си освен фамилията си, само че и вас самите.

Източник: gotvach.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР