Надали има човек на света, който може да устои на

...
Надали има човек на света, който може да устои на
Коментари Харесай

4 напълно погрешни схващания за шоколада, в които да спрем да вярваме

Надали има човек на света, който може да устои на шоколада. Дали ще го хапваме в чистия му тип или ще го прибавим към сладкиш или шейк - вкусното лакомство постоянно ще ни изкуши.

Въпреки това обаче доста хората се пробват да се лимитират и даже да заобикалят шоколада, поради схващането, че той по-скоро вреди на тялото, в сравнение с да носи някаква изгода и даже има негативни последици за здравето. Оказва се обаче, че това не е тъкмо по този начин - както се пробва да ни убеди Лиза Московиц, диетолог и създател на книги, отдадени на здравословното хранене. Нещата, които тя споделя пред Eat This, Not That разбиват отрицателните схващания за шоколада.

Вредна храна

" Свикнали сме да одобряваме, че колкото по-вкусна е една храна, толкоз по-малко изгоди има тя за тялото. Това обаче не важи за шоколада ", споделя Московиц. И бърза да прибави, че шоколадът, изключително черният, обезпечава доста хранителни субстанции, поддържащи здравето, като желязото да вземем за пример, както и антиоксиданти, борещи се със напрежението.

Диетите

Обикновено хората заобикалят каквото и да е подсладена храна, когато желаят да отслабнат. Според Московиц обаче може да ядем всякаква храна и отново да смъкваме килограми. Всичко се свежда до честотата и количеството.

" Похапването на шоколад като десерт след главно хранене или като следобедно лакомство може да се впише съвършено в един здравословен проект за намаляване. Но единствено при изискване, че поддържаме калориен недостиг и не заместваме с шоколада други значими групи храни като плодове, зеленчуци, протеини и мазнини ", споделя диетологът.

Кръвната захар

Факт е, че шоколадът съдържа добавена захар, която може да увеличи кръвната захар. Но Московиц акцентира и, че в сладкото прелъщение има и доста фибри и антиоксиданти, които могат даже да предпазят от диабет. Така че постоянно може да си позволим да хапнем малко шоколад, изключително в случай че е черен или с по-ниско наличие на захар.

И в случай че имаме прекомерно огромни опасения, може да балансираме останалата част от деня с стабилизиращи кръвната захар храни, богати на фибри и растителни протеини.

Кожата

Много хора, страдащи от акне и други сходни кожни проблеми, заобикалят изрично шоколада. Всъщност, истината е, че връзката сред двете неща е противоречива. " Досега няма изследвания, които изрично да удостоверяват, че шоколадът предизвиква обриви ", споделя Московиц. " Факт е, че високият банкет на захар може да утежни засегнатата от акне кожа, само че не може да бъде главната причина за досадните пъпки. "

Кожните проблеми нормално са резултат от редица фактори като вид кожа, хормони, възраст, генетика, околна среда и рутинна грижа. И въпреки всичко, по думите на диетолога, спазването на богата на антиоксиданти и хранителни субстанции диета може да " укроти " неустойчивостта на кожата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР