Надали има човек, който поне веднъж в живота си да

...
Надали има човек, който поне веднъж в живота си да
Коментари Харесай

Признаци, че сте изложени на твърде голям стрес

Надали има човек, който най-малко един път в живота си да не е бил подложен на стрес. За страдание, това е проблем, който е всекидневие при доста от нас и не би трябвало да бъде подминаван с лека ръка.

И в случай че някои са по-склонни да се оправят, други са чувствителни и всяка една смяна се демонстрира като физически и душевен признаци.

Вижте някои от най.честите признаци и признаци на стрес.

1. Акне

Акнето е един от най-видимите способи, по които стресът постоянно се демонстрира. Когато човек е под стрес, е податлив да допира лицето си по-често, което води до развиването на акне. Различни изследвания удостоверяват също, че акнето може да бъде обвързвано с по-високи равнища на хормона на напрежението.

2. Главоболие

Много изследвания са открили, че стресът води до главоболие, както и до болки в региона на главата или шията. Това може да е и в резултат на липса на сън, консумация на алкохол и дехидратация.

3. Хронична болежка

Повишените равнища на хормона на напрежението кортизол могат да бъдат свързани с хронична болежка, демонстрира изследване. Все още няма безапелационни доказателства за това, само че като цяло е открито, че хората с хронична болежка имат по-високи равнища на кортизол, знак за нескончаем стрес.
4. Често боледуване

Стресът може да се отрази върху имунната ви система и да е причина за нараснала сензитивност към инфекции. В изследване 61 възрастни са инжектирани с грипна ваксина. Установено е, че тези с продължителен стрес имат отслабен имунен отговор на имунизацията, което демонстрира, че стресът може да бъде обвързван с намален имунитет.

Но въпреки всичко стресът е единствено едно парче от пъзела, що се отнася до имунното здраве. Отслабената имунна система може също да бъде резултат от неправилна диета, физическа интензивност и някои хронични болести.

5. Ниска сила и бодърствуване

Едно от най-честите проявяване на напрежението е безсънието, чийто последици са ниската сила. Освен това по-високите равнища на стрес, обвързван с работата, са свързани със унесеност и безпокойство преди лягане.

6. Храносмилателни проблеми

Храносмилателни проблеми, като диария и запек, също могат да бъдат породени от високи равнища на стрес. Стресът може изключително да засегне тези с храносмилателни разстройства, като синдром на раздразненото черво или възпалeние на червата. Те се характеризират с болки в стомаха, отичане на корема, диария и запек.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР