Надали има човек, който да не обича хрупкавата и освежаваща

...
Надали има човек, който да не обича хрупкавата и освежаваща
Коментари Харесай

5 причини редовно да ядем краставици

Надали има човек, който да не обича хрупкавата и освежаваща краставица. Но тя е доста повече от просто апетитен зарзават, защото има редица изгоди за здравето на организма.
 Боровинки, краставици, яйца и храните, които можем да ядем по доста, без да напълняваме
Храните, които да ядем на воля, без да пълнеем

И за най-големите лакомници

Като световна, кулинарна храна краставицата е известна от над 3 000 години. Произхожда от Индия и принадлежи към семейство Cucurbitaceae, към което спадат също динята и тиквата. Затова в действителност краставицата е плод, след това категоризиран като зарзават.

И в случай че не сме напълно наясно какви са преимуществата и изгодите на краставицата като здравословна храна, може да се опрем на мнението на експертите, представени от Real Simple.
 Снимка 612238

Хидратация

Краставиците имат високо наличие на вода - най-малко 95 %, което ги автоматизирано ги дефинира като една от най-хидратиращите храни, които може да консумираме. А като се има поради, че телата ни също са построени най-вече от вода, хидратацията е основна за поддържането на положителното действие на всички органи и системи, изключително на бъбреците. Помага и за поддържане на здравословно кръвно налягане.

Витамин К

Една приблизително огромна краставицанабавя ежедневните потребности на тялото от витамин К.Той е значим за здравословното съсирване на кръвта в цялото тяло. Има отношение и към развиването на здрави кости и основаването на костна тъкан.

Намаляване на възпаленията

Подобно на останалите храни на растителна основа, краставиците са богати на полифеноли инай-вече на лигнан и кукурбитацин. Тези растителни съединения се борят с всевъзможни възпаления в тялото, както и със свободните радикали, които пък могат да причинят хронични болести като сърдечни болести и рак.
 Снимка 612236

Храносмилане

Високото наличие на вода, съчетано с огромно количестворазтворими фибри, прави краставиците храна, която подкрепя и положителното храносмилане. Те понижават и равнищата на холестерола, като в същото време предизвикват метаболизма и даже оказват помощ за попречване на запека и подуването на корема.

Регулиране на кръвната захар

Скорошно проучване открива, че потреблението на краставици е обвързвана с по-добър надзор на кръвната захар и попречване на диабета. Предпазва и от възпалителни странични резултати на болестта, намалявайки оксидативния стрес в тялото.
 Сокът от кисели краставички, махмурлукът, мускулните крампи, слънчевото изгаряне и защо още оказва помощ той
Какво да вършим със сока от киселите краставички

Защото той изобщо не е за изхвърляне

Любопитно е, че съществуват доста и разнообразни типове краставици . Ето някои от най-популярните:
Английски краставици (или добре познатите ни оранжерийни краставици): нормално са по-големи, с кондензиран тъмнозелен цвят и тънка кора, която елементарно се бели Японски краставици : характеризират се с по-тясна и издължена форма и неравна кожа, която е задоволително тънка и разрешава да се употребяват без да се белят Персийски краставици : този вид е по-къс и пълен, само че също е задоволително хрупкав и кори, които не е нужно да се белят Арменски краставици : наричани са още змийски краставици, защото имат върху кората си мрачно и по-светлозелени надлъжни линии. Те са по-подходящи за консервиране или мариноване Лимонени краставици : този вид е не толкоз публикуван и обичкновено се намира на профилирани фермерскипазари. Името им идва от размера и формата, наподобяваща киселия плод. Но за разлика от него краставицата е със сладостен, внимателен вкус
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР