Над1100 са вече загиналите в Израел и Палестина след масовото

...
Над1100 са вече загиналите в Израел и Палестина след масовото
Коментари Харесай

Над 1100 са жертвите след атаката на Хамас срещу Израел

Н пъкъл 1100 са към този момент починалите в Израел и Палестина след всеобщото координирано нахлуване на бойци на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което стартира рано в събота. В Газа въздушните удари са принудили 123 000 палестинци да изоставен домовете си, близо 74 000 са потърсили заслон в учебните заведения, съгласно данни на Организацията на обединените народи.

Няколко  страни оповестиха, че техни жители са били убити или отвлечени от " Хамас ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира нощес спешни договаряния.

На изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което се организира при закрити врата, доста от страните членки осъдиха " Хамас " поради масираните набези против Израел, а Съединени американски щати показаха страдание, че няма единогласие по тематиката. Не беше направено нито взаимно изказване, нито беше реализирана обвързваща резолюция на Съвета.

Тази нощ продължи изстрелването на ракети от палестинския анклав Газа към Южен Израел. Експлозии бяха чути в централната част на Израел и в покрайнини на Тел Авив, заяви " Си Ен Ен ". Според медията палестинската формация " Хамас " твърди, че нападна летище " Бен Гурион " в града. Жителите на северния израелски град Сдерот получиха разпореждане да останат по домовете си поради хипотетично навлизане на палестински бойци в региона.

Подобно разпореждане беше издадено и за живеещите в кибуца Мигдал Оз на Западния бряг. Десетки израелци са взети за заложници от " Хамас ", осведоми. Най-малко 700 души са починалите в Израел от събота до момента, а убитите палестинци са над 400. Ранените и от двете страни са хиляди.

Израелският президент Ицхак Херцог и брачната половинка му посетиха ранени бойци в израелска болница. По-късно в послание към нацията той съобщи, че страната минава през сложен и мъчителен интервал на неустановеност, само че съгласно него враговете са подценили духа на израелците. Херцог прикани хората да запазят единството си.

" Това непоносимо действие, което стартира по средата на шабат, да преминеш границата, с цел да извършиш нахлуване, е непростителен грях. Грях, сбъднат освен от терористична организация, само че от ос на злото, чиято база е в Иран и чиито зли кафези непрекъснато работят, с цел да ни подкопаят, нашия дух, нашия суверенитет и това кои сме ние като народ и страна. Братя и сестри, ние сме във война за нашия дом и ние ще победим ".

Най-малко трима жители на Съединени американски щати са били убити при нападенията на бойци на " Хамас " против Израел. В резултат на офанзивите живота си е изгубил и френски жител.

Смята се, че 10 непалски жители са починали в сраженията в Израел. Други девет са в неопределеност. За починали свои жители оповестиха и Камбоджа, Тайланд, Украйна и Англия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР