Над сто са снегопочистващите машини, които работят на терен в

...
Над сто са снегопочистващите машини, които работят на терен в
Коментари Харесай

Снегопочистването в София продължава, техниката влезе и в кварталите

Над 100 са снегопочистващите машини, които работят на терен в столицата, с цел да почистят пътните артерии от снега, който валя през цялата нощ и към момента продължава.
Основните булеварди и публично значими улици са на асфалт. Движението при зимни условия е обезпечено на всички места, съобщи Анета Савова от Столичен инспекторат.
Снегопочистващите компании работят, предпочитано се обезпечават трасетата, по които се движи градският превоз, към лечебните заведения, както и към учебни заведения. „ Независимо, че през днешния ден не е образователен ден, с цел да могат на следващия ден учениците умерено да отидат на учебно заведение ”, съобщи Савова и акцентира, че не са открити непочистени спирки на всеобщия градски превоз.
 АПИ глобява компании за забавено снегопочистване на Автомагистрала Тракия и Околовръстното в СОфия АПИ глобява компании за забавено снегопочистване на Автомагистрала " Тракия " и Околовръстното в СОфия
През нощта ситуацията се усложни в цялата страна. Рязко паднаха температурите с сдържан до мощен и плевел вятър, което затрудни както с...
Продължава работата в улиците в кварталите. От Столичния инспекторат приканват водачите в по-тесните улици да не пречат с паркиране на снегопочистващите компании. Апелират се и водачите да карат готови за зимни условия, както и да се преценяват на пътя с работата на снегорините.
„ Следи се ситуацията, температурите от минус 16, станаха минус 10, през нощта против понеделник се чака също да паднат, тъй че ще продължи работата на рискови и стръмни сектори. Почистват се и тротоарите ”, съобщи тя.
Призива към софиянци е да основат организация за разчистване на прилежащите територии към постройките по този начин, че да не се струпва снегът към стволовете на дърветата, тъй като смесите са дейни. Само в естествен парк Витоша се прави опесъчаване за сигурност за дървесните типове. Автобусите на ски учебните заведения и единствено коли с вериги се пропущат до Златните мостове.
В крайградските региони снеговалежът продължава, само че в централната част на града той стопира, упованията са, че след 17.00 часа снеговалежът ще спре, сподели Савова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР