Над село Сугарево, край Мелник, ще бъдат отбелязани 93 години

...
Над село Сугарево, край Мелник, ще бъдат отбелязани 93 години
Коментари Харесай

93 години от убийството на Тодор Александров

Над село Сугарево, край Мелник, ще бъдат маркирани 93 години от убийството на именития лидер на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е водач на Вътрешна македонска революционна организация, е разпоредил младите в придвижването да излязат по-активно на политическия терен и да се включат със своите хрумвания в ръководството на страната на национално и локално равнище. Каракачанов се срещна през вчерашния ден с деятели на младежката организация в Мелник. Той даде висока оценка на свършеното в ръководството до момента.

Идеята е младежите да дават съответни оферти и тези от тях, които са с капацитет за развиване, да се очукват в този тип работа и да стартират да навлизат в политическия живот. Смятаме, че курсът, който е подхванат, е добър. Просто би трябвало с неизменност да се продължи в тази тенденция и по никакъв метод да не позволяваме разединение, с цел да си продължим подхванатата стратегия, разяснява за БНР ръководителят на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация Михаил Петров.

С името на Тодор Александров са свързани едни от най-героичните страници на Вътрешна македонска революционна организация. Войводата демонстрира изключителна смелост по време на Балканската война. С четници си той завладява Кукуш и го предава на настъпващите български военни елементи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР