Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали

...
Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали
Коментари Харесай

Румъния засече НЛО във въздушното си пространство, вдигна два МиГ-21

Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали два изтребителя МиГ-21, с цел да го прехванат, съобщи „ Диджи 24 “. Министерството на националната защита заяви, че системата за въздушно наблюдаване на румънските военновъздушни сили е разкрила към 12:30 ч. дребна въздушна цел с характерности на метеорологичен балон на височина към 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния.

„ Системата за въздушно наблюдаване на румънските военновъздушни сили засече във вторник, 14 февруари, към 12,30 ч., дребна въздушна цел с характерности на метеорологичен балон на височина към 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния. Румънските управляващи са приложили всички общоприети процедури от момента на разкриване на обекта и два самолета МиГ-21 „ LanceR “ на румънските Военновъздушни сили от бойната работа под командването на НАТО са изхвърчали от 86-та въздушна база Fetești към 12,40 ч. и са били ориентирани към региона, в който е обявено за въздушната цел ”, се споделя в прессъобщение на Министерството на националната защита.

От него се схваща, че водачите на изпратените изтребители не удостоверяват съществуването на въздушна цел нито образно, нито посредством бордовите радари. Те са останали в региона за към 30 минути, с цел да се обясни изцяло въздушната конюнктура, след което са се върнали във военновъздушната база.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР