Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини,

...
Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини,
Коментари Харесай

Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини

Над половината от пожарите в Кърджалийско са станали в комини, оповестиха от пресцентъра на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”. От началото на годината на територията на региона са зародили общо 72 пожари, от тях 38 в комини. Основна причина за възникването на пожарите в комини е неправилното прилагане на отоплителните уреди и необезопасени комини.

Ръководството на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението”-Кърджали насочат зов към жителите и гостите на региона да съблюдават обикновени противопожарните правила, измежду които комините на постройките да са измазани, без пукнатини.

Същите би трябвало да се почистват от насъбраните сажди в тях. Освен това не би трябвало повторното запалване на нафтови печки да става след изстиването им, защото преди този момент е допустимо възникването на местна детонация.

Димоотводните тръби да се инсталират вярно, устойчиво и на безвредно разстояние от горими материали, поучават от дирекцията. От там предизвестяват, че е извънредно рисково разпалването на печките на твърдо гориво с елементарно запалими течности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР