Над половината британци, или 51 на сто, биха гласували за

...
Над половината британци, или 51 на сто, биха гласували за
Коментари Харесай

Над половината британци вече искат да останат в ЕС

Над половината британци, или 51 на 100, биха дали своят вот за оставане в Европейски Съюз, а 41 на 100 - за напускането му, съобщи Ройтерс, като цитира изследване на BMG, оповестено във в. " Индипендънт ".

Проучването е извършено от 5 до 8 декември с присъединяване на 1400 души. То беше оповестено в миг, когато страната минава към втората фаза от договарянията за овакантяване на Европейски Съюз, която ще се концентрира върху търговията.

В. " Индипендънт " отбелязва, че преимуществото на последователите на оставането в съюза е най-голямото регистрирано след референдума през юни предходната година.

Директорът на BMG обаче показва, че то се дължи на смяна на настройките на тези, които не са дали своят вот предходната година, а 9 от 10 дали своят вот не са трансформирали възгледите си.

На референдума предходната година 52 % гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз, а 48% - за оставане.

Същевременно пред в. " Сънди таймс " външният министър Борис Джонсън съобщи, че Англия би трябвало да подписа мощно комерсиално съглашение с Европейски Съюз след Брекзита и да избегне взаимозависимост от блока.

Ако не отхвърли европейските закони, Англия ще стане васална страна, декларира Джонсън в изявлението. Правителството би трябвало да се стреми да се възползва допустимо най-вече от Брекзита, сключвайки търговски съглашения с други страни, акцентира той.

Тази седмица премиерката Тереза Мей реализира съглашение с Европейски Съюз, с което договарянията за Брекзита минават към разискване на търговията и съглашението за прехода.

Но в този момент тя би трябвало да сплоти мощно разединеното си държавно управление по въпроса какво комерсиално съглашение Англия в действителност желае, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР