Над половин милион българи са планирали да пътуват за Коледа

...
Над половин милион българи са планирали да пътуват за Коледа
Коментари Харесай

Къде да празнуваме: Във Велинград за 8000 лв. или в Египет за 500 лв.

Над половин милион българи са възнамерявали да пътуват за Коледа и Нова година. Имат доста избори, измежду които - 8 000 лв. за 4 нощувки във Велинград по празниците или 500 лв. за Нова година в Египет. Според туроператори няма огромна разлика в цените по отношение на преди пандемията. Както и в предходните години някои от пакетите за Нова година в България надвишават фрапантно тези в чужбина. Има предложения, при които една първокласна нощувка у нас е равна на няколкодневна екскурзия в чужбина, дружно със самолетния билет.

Във Велинград същестувава оферта за четири ВИП нощувки в СПА хотел за съвсем 8 000 лева Това включва вечеря и музикална стратегия. Но каква би трябвало да е вечерята, която в пъти надминава следните случайно открити оферти за чужбина: 250 евро за 4 нощувки в Турция, 520 евро в Испания и 700 евро в Дубай - всички с двупосочен самолетен билет. А в Египет цели 6 нощувки за 400 евро.
Пътуванията по коледните празници и КОВИД - какво би трябвало да знаем
Ситуацията със зелените документи и останалите ограничавания, свързани с пандемията от COVID-19, е доста динамична в последните седмици...

Миналата година тъкмо по това време бяхме много затворени имаше доста малко пътувания. Но по отношение на по предходната година бих споделила, че цените са съвсем същите. Дори в някои от хотелите приказваме за 5 звезди, даже цените са по-ниски, в сравнение с биха платили в България да речем в спа курорт или в планински ски курорт, споделя Диляна Ангелчева, управител " Външни връзки " в туроператор по Българска национална телевизия. 

Освен към по-близките до България страни, интерес има и към Египет и Тунис, които остават преференциални и желани дестинации. Малдивите, Занзибар, Доминиканската република и Дубай са мечтани за търсещите слънце, плаж и екзотика. Тези почивки са минимум 7 нощувки, а цените стартират от 2800 лева на човек. Мнозинството българи обаче ще се насочат към курортите у нас.

Това, което следим с изключение на визитите при близки, родственици и другари, които са доста интензивни, е търсене на къщи за посетители, вили, дребни фамилни хотели. Но от ден на ден се търсят и 4 и 5 звездни хотели. Особено, които оферират балнео, спа и уелнес, споделя Румен Драганов, ръководител на Института за разбор и оценка в туризма.

Без основна смяна остава броят на българите, които избират нашите курорти. Близо 40% ще посетят още веднъж хотела, в който са били и преди. България обаче ще посрещне двойно повече чужденци поради обновените чартърни полети. Най-много гости се чакат от Англия, Скандинавия, Полша и прилежащите страни. Общият брой на задгранични туристи за този зимен сезон е двоен по отношение на година по-рано. Новият вид на Омикрон и вероятно стягане на ограниченията не стопират искащите да пътуват, безапелационни са туроператорите.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР