Над половин милиард лева повече получава за разходи Министерството на

...
Над половин милиард лева повече получава за разходи Министерството на
Коментари Харесай

Правителството отпусна допълнително финансиране за различни сектори

Над половин милиард лв. повече получава за разноски Министерството на районното развиване, реши държавното управление. Те ще отидат най-много за построяването на значими пътни планове, чието осъществяване започва при започване на 2018 година. 

Дванайсет милиона лв. е спомагателният трансфер по бюджета на правосъдната власт за покриване на осъществяването в приходната му част. 

Два милиона се дават на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. 

Общините получават 6,2 милиона лева за петте национални стратегии в образованието, а 1,1 млн. още веднъж са за общините, в които има предпазени детски градини. С други 9 милиона, отново за общините, се обезпечава безплатният превоз за децата и учениците. 

С 3 и половина милиона лв. по бюджета на Външното министерство ще се финансират планове по Източното партньорство. 

Държавата ще емитира 12 милиона нови акции, с които ще се усили капиталът на " Еко Антрацит “ ЕАД, а държавното сдружение работи по проблематични екопроекти като мониторинг и подръжка на хвостохранилища, мониторинг на водите от рудниците, техническа рекултивация на терени. 

Четиринайсет и половина милиона лв. в допълнение получи Националният обезщетителен жилищен фонд. 

Друга крупна сума от 23 милиона лв. е за Министерския съвет - за софтуерна поддръжка и програмни артикули с добит лиценз. 

Десет милиона лв. получава просветителното министерство. Ще закупи нови рейсове, които возят децата от отдалечени обитаеми места. 

Шестстотин и двайсет хиляди лв. получава и Националната разследваща работа за прехрана на задгранична активност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР