Над нулата бяха температурите тази сутрин дори и в планините

...
Над нулата бяха температурите тази сутрин дори и в планините
Коментари Харесай

Летни температури с до 30°, очаква ни слънце и в неделя

Над нулата бяха температурите тази заран даже и в планините - на връх Мусала минималната е 0,5°, в останалата част от страната от 4° в Добрич до 13° в Разград, в София 8°.

Необичайно топло за интервала ще остане и следобяд с оптимални температури от 23° до 28°, в София към 25°, малко по-ниски на морския бряг - от 15° до 20°. Ще се задържи слънчево, в множеството региони със слаб до сдържан южен вятър.

И през нощта ще се задържи безоблачно, в източните региони и северно от планините със слаб южен вятър. Минималните температури на следващия ден ще останат без основна смяна - сред 7° и 12°, в София още веднъж към 8°.

Максималните още ще се покачат и ще са от 25° до 30°, в София: 25°-26°. Ще се задържи слънчево. След обяд ще духа слаб югозападен вятър, до сдържан ще е на север от планините и в източните региони от страната, в това число и по Черноморието .

И там ще доминира слънчево време, с раздрана висока облачност. Максималните температури ще са сред 16°-26°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево ще се задържи и в планините , само че и прохладно, с сдържан, по билата краткотрайно мощен вятър с посока също от югозапад. Затоплянето ще продължи с цялостна мощ и оптималните температури в курортите ще са от 14° на Алеко до 17-18° в Пампорово и Боровец.

Предимно слънчево и с извънредно високи температури за края на март ще бъде времето и на Балканите . Максималните ще са от 19° в Истанбул до 29° в Букурещ.

И у нас все по този начин слънчево и извънредно топло ще се задържи и в понеделник . Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици, а температурите ще се намалят с няколко градуса. Превалявания и гръмотевици ще има на обособени места в страната и в четвъртък.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР