Над милиард и половина ще струват новите проекти на столичната

...
Над милиард и половина ще струват новите проекти на столичната
Коментари Харесай

Очакват се третият лъч на метрото, нови трамваи и електорбуси догодина в София

Над милиард и половина ще костват новите планове на столичната община. Над 447 милиона ще бъдат изхарчени за усъвършенствания на градския превоз. Очаква се следващата година да се пусне третият лъч на метрото с влакчета, които имат опция да се движат без ватман, сподели заместник-кметът по финанси, опазване на здравето и превоз Дончо Барбалов.

Имаме няколко основни плана. Единият е метрото - следващата година имаме средствата за привършване работата по първи стадий на третия лъч, като септември месец следващата година към този момент би трябвало да е въведен в употреба, добави Барбалов.



Имаме 47 милиона и половина за ремонт на съществени булеварди. Насочили сме се предпочитано по вътрешния кръг на София. Един от главните ни цели да създадем такава връзка сред регионите, че да не се минава през центъра, обясни-заместник-кметът на столицата.
 Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го употребяват през 2019 година? Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го употребяват през 2019 година?
Осем станции от столичното метро са подготвени, а се чака след въвеждането им в употреба се чака то да бъде употребено от половин милион души всеки...

Предстои уголемение и създаване на платно на " Тодор Каблешков " от бул. " България " до ул. " Костенски водопад ". Ще бъде и построена улица, която ще прерасне в бул. - " Филип Кутев ". Идеята е тази дребна улица да се разшири, сподели Барбалов.

Работи се и по доставка на нови трамваи.
 Дончо Барбалов, заместник-кмета по финанси, опазване на здравето и превоз: Започна ремонт по ул. " Каменоделска " за стартиране на нов трамвай. По " Цар Борис " се надяваме следващата година с европари да стартира рехабилитация на трамвайното трасе. Ще имаме няколко нови рехабилитирани трасета.  Крусев: Имаме подготвеност да пуснем постоянното трамвайно придвижване по Крусев: Имаме подготвеност да пуснем постоянното трамвайно придвижване по "Графа "
Всички линии на градския превоз се движат по разписание, призоваваме хората да го употребяват по опция. Това разяснява заместник-кметът по транс...

Барбалов открои, че има доста работа по трасето на " Граф Игнатиев ", само че се чака скоро да се пусне трамвайната линия, която да е и по-тиха. Трябва да се създадат тротоари на " Свети Седмочисленици ". Има още елементи за дооправяне, сподели зам.-кметът.

Предвижда се и доставка на нови електробуси през 2019 година

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР