Над кои активи на Русия държавата ни трябва да поеме

...
Над кои активи на Русия държавата ни трябва да поеме
Коментари Харесай

Ето над кои активи на Русия държавата ни може да поеме контрол?


Над кои активи на Русия страната ни би трябвало да поеме надзор?

По неофициална инфорнация на БТВ от представители на обединението се схваща, че става въпрос за пристанищния терминал на „ Лукойл ” в Росенец, за рафинерията за преправяне на петрол край Бургас и за Санитарно-оздравителния комплекс „ Камчия ” на 25 километра от Варна, който е благосъстоятелност на Правителството на град Москва.

Иначе у нас, съветски жители имат над 500 хиляди парцела в източната част на България, демонстрира инспекция на медията.

Концентрацията на краткотрайно или непрекъснато пребиваващи руснаци с недвижими активи у нас е в областите Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен.

Адвокати по интернационално право и някогашни дипломати разкриват дали тези ограничения могат да бъдат приложени на процедура и по кое време. Експертите са безапелационни - в случай че се основава особено законодателство за вдишване на надзор на непознати активи, това би трябвало да се направи деликатно.

„ Няма проблем да се смени представителя на страната в комерсиалното дружество „ Лукойл “, за други действия би трябвало законодателни промени. Ако се стигне до там страната да поеме надзор върху активи може да нарушим интернационалните правила и ни чакат правосъдни разногласия ”, изяснява доцент доктор Наталия Киселова, която е учител по конституционно право.

„ Не може да приказваме за държавна благосъстоятелност на съветската страна, тъй като в този смисъл е обществена и сме лимитирани с държавния суверинитет, и е предпазена по Виенска спогодба, в случай че се приказва за активи на частни компании връзките сред глобените лица и съответната компания ”, разяснява доктор Ивайло Дерменджиев.

Може да чакаме и ответна реакция от Русия. Според Конституцията ни частната благосъстоятелност е неприкосновена. Допустимо е отчуждаване, само че при три условия – със закон, в случай че потребностите на страната не могат да бъдат задоволени по различен метод и при  равностойно обeзщетение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР