Над изгорялата парижка катедрала Нотр Дам е надвиснала небесна заплаха,

...
Над изгорялата парижка катедрала Нотр Дам е надвиснала небесна заплаха,
Коментари Харесай

Ужас без край! Идващите порои може да съборят Нотр Дам

Над изгорялата парижка катедрала Нотр Дам е надвиснала небесна опасност, написа английският в. Сън. Според основния проектант на храма Филип Вилньов историческата постройка може да бъде развалена от идните значителни превалявания.

" Прогнозата за времето през идващите дни е тревожна. Синоптиците считат, че върху нашия град ще се изсипят порои. Обилните дъждове, съпроводени със мощни ветрове, може да нанесат още вреди на катедралата ", е декларирал той

" Дървото е толкоз напоено с вода, която беше излята върху катедралата по време на гасенето на пожара, че стените може да рухнат, тъй като не са били предопределени да поддържат толкоз огромна тежест. Те може да се пропукват и цялата структура да се срине поради тежестта на дървото ", уточни специалистът Филип Шарлие и добави " Теглото на мокрото дърво може съвсем да се удвои в съпоставяне със сухото дърво и защото огромна част от дървесината в някои от структурите на Нотр Дам се суши в продължение на към осем века, дървото „ попива вода като гъба “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР