Над една трета от населението на Острова – около 35%

...
Над една трета от населението на Острова – около 35%
Коментари Харесай

Ново изследване - настроенията във Великобритания против ваксините срещу COVID-19 са по-леки

Над една трета от популацията на Острова – към 35% от британците, споделят, че е малко евентуално да се имунизират против COVID-19, съгласно ново изследване, оповестено през вчерашния ден.
Анкетата е извършена от " Opinium " по поръчка на вестник Observer и е открила, че 48% от британците се тревожат, че имунизацията не е безвредна, а 47% се притесняват, че няма да бъде ефикасна.
 Аз ще се имунизирам и очаквам с неспокойствие Аз ще се имунизирам и очаквам с неспокойствие
" И в този момент някой в случай че се изцепи – ами аз няма да се имунизирам, и 20 000, които го гледат, ще си кажат, ами щом той няма да се ваксин...
Повече от половината от интервюираните - 55%, декларират, че се тормозят, че имунизацията може да има странични резултати. И въпреки всичко единствено 20% споделят, че няма да одобряват имунизацията, когато тя стане налична, в случай че държавното управление предложи имунизация, което е по-малко от 24%, които дадоха отговор по същия метод преди две седмици.
Британското министерство на опазването на здравето съобщи, че имунизацията ще стартира от идващия вторник.
Първата партида от имунизацията Pfizer-BioNTech дойде предишния четвъртък и към 800 000 дози ще бъдат разполагаем във Англия от идната седмица. Британското държавно управление е поръчало 40 милиона дози от тази ваксина, което е задоволително количество за 20 милиона души, на които ще бъдат дадени две дози на всеки 21 дни.
Първо ще бъдат имунизирани жителите на домовете за обществени грижи и техния личен състав, последвани от възрастните хора над 80 години и здравни и обществени служащи на първа линия.
 Проф. Тодор Кантарджиев изясни коя ваксина за кого е най-подходяща Проф. Тодор Кантарджиев изясни коя ваксина за кого е най-подходяща
Всички ограничения и старания до момента бяха, с цел да дочакаме добра ваксина. Сега, защото към този момент стартира да се приказва против имунизациите, хубаво е да...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР