Над един тон наркотици, близо половин милион евро и множество

...
Над един тон наркотици, близо половин милион евро и множество
Коментари Харесай

Кухини в колите, тайници под седалките и чанти с двойно дъно най-често ползвани от трафикантите

Над един звук опиати, близо половин милион евро и голям брой бижута – това е равносметката за хванатата контрабанда на границата ни със Сърбия при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ” от началото на годината досега.

Данните са единствено за несполучливите колета на трафикантите, предава Би Ти Ви.

В халето за инспекция на коли на всеки 24 часа минават най-малко по 20 коли, които митничарите разглобяват до ламарина, тъй като точно в тях трафикантите най-често крият неразрешените артикули.

Всяка съмнителна кола, камион или рейс минава първо през скенера. След това подозрителните транспортни средства влизат за цялостна инспекция в халето.

„ В колата има особено построен тайник, изработен е, откакто към истинското шаси е инсталирано в допълнение, отрязано от различен автомобил парче на тази част и след това е залепена. Така се получава кухината, където беше намерено огромно количество наркотично вещество ”, сподели началникът на митнически пункт „ Калотина ”, показвайки автомобил, в който е открита дрога.

Той добави, че в три тайника под седалките са открити 28 кг хероин. Чантите с двойно дъно и облеклата пък са най-удобното място за преместване на бижута и валута.

От митническия пункт демонстрираха колан, който откъм гърба има джобче и вътре могат да бъдат скрити златни бижута или пари.

Всеки ден през рентгени и инспекции на „ Калотина ” минават десетки коли и стотици пасажери.

От митниците обаче резервираха в загадка отговорът на най-важния въпрос: по какъв начин избират кой от стотиците коли на опашката да влезе в халето за инспекция. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР