Над един милион и две хиляди пенсионери, чиято пенсия без

...
Над един милион и две хиляди пенсионери, чиято пенсия без
Коментари Харесай

Пенсионер шашна репортерка: И 700 да са - пак няма да стигнат

Над един милион и две хиляди пенсионери, чиято пенсия без добавките и обезщетенията към нея е до 504 лева, получиха по 70 лв. надбавка за Великден. В анкета " Фокус “ попита хората какво мислят за държавната помощ, задоволителна ли е потребностите им и какво биха могли да си купят с нея. Най-впечатляващият отговор бе: " И 700 да са - отново няма да стигнат ".

Ето част и от останалите отговори на интервюираните:

" С тези 70 лв. нищо не мога да си купя, всичко е толкоз скъпо. Ако не са децата ни, напряко сме изгубени ", сподели една пенсионерка. По думите й цената на агнешкото тази година е много висока, а помощта от страната би трябвало да е най-малко 200 лв..

Друг пенсионер ще мине метър, защото показа, че няма да пазари, тъй като е поканен на посетители при братовчедка си, където ще има агнешко.

" Одобрявам помощта, само че в никакъв случай няма да са задоволително високи пенсиите ", уточни възрастен човек.

Според друга дама парите не стигат нито за битови сметки, нито за медикаменти, още по-малко хората да си разрешат обичайното агнешко месо на Великденската софра.

" Ако би трябвало да съм почтен, съвсем нищо не може да си купиш със 70 лв.. Тази сума е илюзия “, бе безапелационен трети.

Някои от пенсионерите считат, че с тази надбавка могат да си разрешат месо, само че не и агнешко.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР