Над един милион души в Квебек в четвъртък останаха без

...
Над един милион души в Квебек в четвъртък останаха без
Коментари Харесай

Ледена буря в Квебек: Над 1 милион души останаха без ток

Над един милион души в Квебек в четвъртък останаха без ток, откакто в сряда вечер в Югоизточна Канада заваля мразовит дъжд, а бурни ветрове повалиха дървета върху електропроводи.

През нощта и в четвъртък заран 1000 служащи се опитваха да възстановят електрозахранването, заяви електрическата компания " Хидро Квебек " (Hydro-Quebec). Компанията предизвести, че е допустимо да има още спирания.

" Сигурни сме, че през днешния ден ще можем да възстановим електрозахранването на някои от пострадалите клиенти ", се споделя в изказване на " Хидро Квебек ". " За страдание се чака някои клиенти да останат без ток на следващия ден и през уикенда ", допълват в изказването.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо, който трябваше в четвъртък да е в Монреал, с цел да показа бюджета на своето държавно управление, предложи да даде федерална помощ, в случай че е належащо.

Според доставчика на сила Монреал е измежду най-засегнатите от спиранията на електрозахранването след ледената стихия.

" Мислим за всички наранени от вчерашната стихия в Квебек и Източно Онтарио и благодарим на екипите, които разчистват пътищата и възвръщат електрозахранването ", написа Трюдо в Туитър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР