Над един милиард тийнейджъри и млади хора рискуват да увредят

...
Над един милиард тийнейджъри и млади хора рискуват да увредят
Коментари Харесай

Знаете ли как да опазите ушите си здрави?

Над един милиард младежи и младежи рискуват да увредят или даже да изгубят слуха си, сигнализират учени. Причините – мощната музика в слушалките и шумните концерти. Световната здравна организация даже към този момент приказва за зараза.

Проблемите със слуха водят до забавено езиково развиване при децата, а при възрастните - до изолираност и меланхолия.

Как да опазим ушите си здрави?

Любим артикул за разчистване на ушите са клечките. Мнозина мислят, че с тях поддържат безупречна хигиена. Това обаче не е по този начин. С клечките единствено избутваме ушната кална вътре в ухото и по този метод запушваме ушите си. Освен това може и да се нараним.

Използването на свещи за уши също постоянно води до съществени пострадвания на слуховия уред и най-много - на тъпанчето.

Специалистите предлагат рядко да чистите ушите си, тъй като те се почистват сами. Опитайте да го вършиме с лоен крем, като го нанесете в ушния канал.

Плуването и къпането не са проблем за здрави уши, само че след такива процедури в ушите не трябва да има вода. След къпане водата излиза на открито като наклоним глава, разтръскаме леко или подскачаме на един крайник. Трябва и да подсушите ушите си с забрадка, осведоми " Дойче веле “, представена от NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР