Над деветстотин хиляди души са се включили в протестите в

...
Над деветстотин хиляди души са се включили в протестите в
Коментари Харесай

Протестите срещу крайната десница в Германия през уикенда са събрали над 900 000 души

Над деветстотин хиляди души са се присъединили в митингите в Германия през уикенда против деянията на крайнодесен екстремизъм и против крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), сочат събраните от министерството на вътрешните работи полицейски данни от цялата страна, съобщи ДПА.

Множества от стачкуващи излязоха на улицата в редица градове в петък, събота и неделя вследствие от новинарски разкрития, че през ноември предходната година крайнодесни немски политици, в това число и членове на АзГ, са се срещнали с крайнодесни екстремисти, с цел да обсъдят по какъв начин да принудят имигрантите да изоставен страната.

Голямата численост на протестиращите накара уредниците на демонстрациите в Хамбург в петък и в Мюнхен през вчерашния ден да анулират шествия от съображения за сигурност поради нежеланото скупчване на толкоз доста хора.

Много от протестиращите жигосаха обществено твърдата антиимиграционна политическа линия на АзГ и нарекоха партията " опасност за немската демократична система и полезности ".

ДПА обаче отбелязва в това време, че съгласно социологическите изследвания известността на крайнодясната партия пораства, и напомня, че АзГ се е показала впечатляващо на изборите за локална власт предходната есен в провинциите Хесен и Бавария.

Тази година би трябвало да се произведат локални избори в провинциите Бранденбург, Тюрингия и Саксония - всичките на територията на някогашната Германска демократична република, където АзГ има най-силни позиции. Социологическите изследвания сочат, че крайната десница може да завоюва и в трите упоменати провинции, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР