Над десет от предложени проекти за износ на втечнен природен

...
Над десет от предложени проекти за износ на втечнен природен
Коментари Харесай

Идва краят на бума в износа на LNG от САЩ

Над 10 от препоръчани планове за експорт на полутечен природен газ в Съединените щати може да се спрат, поради инфлацията при разноските и нараснала конкуренция за обезпечаване на финансиране.

Междувременно търсенето на полутечен природен газ по време на разгара на войната се увеличи и купувачите се отхвърлиха от покупките на съветски газ от тръбопроводи.

Биха могли да се започват нови LNG планове на стойност 100 милиарда $ през идващите пет години, само че обезпечаването на дълготрайни покупко-продажби и финансирането е главната спънка за това.

Покачването на разноските и засилената конкуренция за обезпечаване на дълготрайни купувачи и финансиране може да остави на пауза много препоръчани планове за експорт на LNG в Съединени американски щати.
 Енергийната рецесия направи Европа топ пазар на LNG в света
Енергийната рецесия направи Европа топ пазар на LNG в света

Европейски Съюз е внесъл общо 24% от целия полутечен природен газ, търгуван предходната година

Търсенето на LNG в международен мащаб е огромно. Европейските страни се стремят да изградят терминали за импорт и предпазване на полутечен природен газ и да купуват повече, за ​​да компенсират липса на доставки на газ от съветски тръбопроводи.

Въпреки изобилието от природен газ в Съединените щати обаче, взривът в износа на полутечен природен газ от страната може да спре, откакто разноските се покачиха, а финансирането е по-труден развой поради по-високите лихвени проценти, написа ZeroHedge.

Освен внезапно възходящите разноски по плана и възходящите лихвени проценти,мениджърите на планове за експорт на LNG в Съединени американски щати срещат и проблеми като нежеланието на доста купувачи да се ангажират с 20-годишни контракти за доставка.

Консултантска компания Wood Mackenzie счита, че разработчиците на уреди за експорт на полутечен природен газ в Съединени американски щати биха могли да започват нови съоръжения на стойност 100 милиарда $ през идващите пет години, поради нуждата от енергийна сигурност. И въпреки всичко неустойчивостта на цените и проблемите с разноските и финансирането може да понижат ентусиазма за тези планове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР