Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури

...
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури
Коментари Харесай

Жега до обяд, следобед – дъжд на запад frognews.bg

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са сред 29° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд над масивите от Западна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър, най-вече от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 20°.

В неделя над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В часовете след обяд и преди среднощ има условия в обособени региони преваляванията да са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Температурите в западната половина от страната ще се намалят доста, оптималните ще са 23 - 28°.

В Източна България температурите ще останат по-високи до 32 - 33°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби. През първата половина от новата седмица условия за превалявания и по-значителни по количество ще има в западните и централните региони от страната, а повече слънчеви часове - на изток.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР