Над 95% от работниците на компанията там са от нежния

...
Над 95% от работниците на компанията там са от нежния
Коментари Харесай

Женски ръце сглобяват почти всеки Xiaomi смартфон в Индия

Над 95% от служащите на компанията там са от нежния пол

Персоналът на Xiaomi в Индия е формиран съвсем напълно от дами
(снимка: Manu Kumar Jain / Twitter)

Любопитен факт изнесе в Twitter вицепрезидентът на Xiaomi и ръководещ шеф на компанията в Индия – Ману Кумар Джаин. По неговите думи, съвсем всички смарт телефони Xiaomi и Redmi, създадени в азиатската страна, са съединени от дами.

Тайванският колос Foxconn има цех за произвеждане на смарт телефони с марките Xiaomi и Redmi с повърхност от над 120 хиляди квадратни метра в Шри Сити, Индия. В предприятието работят 15 000 души, от които близо 90% са дами.
още по тематиката
Общият брой служащи, които създават смарт телефони Xiaomi и Redmi в Индия, е съвсем 30 хиляди души. Жените съставляват 95% от личния състав, което е част от политиката на компанията за възстановяване на трудовите права на дамите.

Като се има поради, че 99% от смарт телефоните Xiaomi и Redmi, предлагани на пазара в Индия, се създават локално, излиза, че всеки девети телефон в страната, носещ една от двете марки, е съединен от женски ръце.

В момента фабриките към този момент са заети със серийното произвеждане на смарт телефоните от линията Redmi Note 9, която ще бъде показана по-късно тази седмица, на 12 март.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР