Над 90 руски ракети и повече от 60 дрона са

...
Над 90 руски ракети и повече от 60 дрона са
Коментари Харесай

След масираната атака срещу Украйна: Кремъл заяви, че Русия е в състояние на война

Над 90 съветски ракети и повече от 60 дрона са били изстреляни през миналата нощ против Украйна. Съобщава се за минимум трима починали. Поразен е най-големият украински язовир, само че няма заплаха от разкъсване на стената. Заради масираната съветска офанзива, над 1 милион души са без електричество. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че " Русия е в положение на война ", с което за първи път удостовери, че Москва води война против Украйна.

В 758-я ден от войната, енергийната система на Украйна още веднъж се трансформира в цел на Русия. Атаката, украинският министър на енергетиката дефинира като " най-голямата против енергийната инфраструктура от доста време ".

- Събудих се от детонации, имаше доста детонации. След това чашите започнаха да падат... Ето, това са елементи от ракети.

Две съветски ракети са поразили " Днипро Хес " - най-големият украински язовир, който се намира в Запорожка област. Заради избухналия пожар двете станции във ВЕЦ-а стопираха работа, което докара до спиране на електричеството, подавано към Запорожката атомна централа.

От " Енергоатом " - украинският оператор за атомна сила предизвестиха, че обстановката е извънредно рискова. Ракети са били изстреляни и против град Запорожие, убивайки трима души. Ранените са над 14.

- Имаше доста детонации. Единствената ми цел беше да спася детето си. Извадих от руините.

И тази нощ Харков не беше пощаден от съветските удари. Съобщава се за минимум 15 детонации. Улучени са водни помпи и елекрически подстанции в града. В Одеса съветските удари оставиха над 53 хиляди семейства без електричество. Атаки имаше и в Централна Украйна. Експлозии са отекнали в Кривой рог и Виница.

Срив в енергийната система на Украйна няма, увериха управляващите в Киев. Украйна е почнала през днешния ден да внася електричество от Полша, Румъния и Словакия. Руски ракети са достигнали и Хмелнѝцки в Западна Украйна.

Васил Новачок, заместник-кмет на Хмелницки: " Ракета е блъснала едноетажна къща. Сериозно потърпевши са постройките в региона. Девететажен жилищен блок пое взривната вълна. Всички прозорци в блока са счупени. "

Заради намесата на Запада на страната на Украйна, Русия е в положение на война, съобщи представителят на Кремъл

" Факт е, че след присъединението на груповия Запад към Украйна, за нас това се трансформира във война. Това не е обвързвано с никакви правни промени, това е специфична военна интервенция де юре, само че в действителност за нас тя се трансформира във война, откакто Западът все по-директно ускори присъединяване си в спора ", сподели Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Според командващия сухопътните войски на Украйна Олександър Павлюк, през лятото Русия ще стартира нова атака с присъединяване на 100 хиляди бойци.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР