Над 90% от протоколите на комисите в Пловдив са попълнени

...
Над 90% от протоколите на комисите в Пловдив са попълнени
Коментари Харесай

Над 90% от протоколите в Пловдив са попълнени грешно

Над 90% от протоколите на комисите в Пловдив са попълнени неверно, а в пет секции в региона се е наложило наново преброяване. Всичко това докара до напрежение и часове очакване в двете районни комисии. Изборният ден в града и региона завърши малко преди обяд, когато всички протоколи бяха обработени.

В протоколите се вписват 650 цифри и представителите на комисиите не скриха, че са били затруднени от смесения избор и документите. Смятат също, че методическите инструкции не са били ясни и това е объркало и по-опитните. Всичко това докара до доста ремонти в протоколите и огромна част от хората посрещнаха утрото в РИК. Последната секция си потегли малко след 11 часа през днешния ден. Последни с номер 471 беше комисия от Южен, която е била в залата близо 10 часа.

През нощта са викани всички 9 представители на 5 от комисиите в региона, тъй като е имало значително противоречие в резултатите за партиите и преференциите. Според ИК в подобен се пристъпва към отваряне на чувалите и наново преброяване, с цел да се откри кое е вярното.

Резултатите досега в региона - ПП-ДБ печелят вота в Пловдив с 31.43%, а втори са ГЕРБ-СДС със 27.01%.

Вижте повече във видеото

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР