Изборните протоколи на пет многомандатни избирателни района все още не

...
Изборните протоколи на пет многомандатни избирателни района все още не
Коментари Харесай

ЦИК очаква протоколите от още 5 района в страната

Изборните протоколи на пет многомандатни изборни региона към момента не са пристигнали в Централната изборна комисия. След като получи всички изборни бумаги, ЦИК ще стартира наново броене, след което следва да разгласи окончателните резултати и разпределението на мандатите.

От районните изборни комисии изясняват забавянето със сбъркани протоколи на СИК, смесеното гласоподаване на хартия и машини, както и с обстоятелството, че доста членове на СИК са сумирали преференциите от хартиените и машинните протоколи.

Рано тази заран в ЦИК дойдоха документите от 28 РИК - Търговище. Комисията се е забавила, защото поради един съответен проблем се е наложило да се събере още веднъж, което лишило към 5 часа, изясни ръководителят на 28 РИК - Диана Игнатова. Иначе, съгласно нея, забавянето в броенето на бюлетини поради видеонаблюдението и смесеното гласоподаване е не повече от час-два.

След обработката на всички изборни бумаги, от ЦИК ще създадат разбор на аргументите за забавянето в броенето.

До 6 април ЦИК би трябвало да разгласи окончателните резултати от вота в неделя, а до 9-и - поименния състав на 49-ото Народно заседание.

Още детайлности вижте във включването на Виолета Русенова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР