Над 90 млн. лева в бюджета на община Варна за

...
Над 90 млн. лева в бюджета на община Варна за
Коментари Харесай

Вижте какви мащабни проекти ще се осъществят с европари във Варна

Над 90 млн. лв. в бюджета на община Варна за 2019 година ще бъдат обезпечени от европейски планове и стратегии. Те са с към 11 млн. лв. повече спрямо предходната година.  Това демонстрира планът на средствата от Европейския съюз на община Варна, който беше признат от членовете на ПК " Европейски въпроси и интернационално съдействие “.

През 2019 г с европейски средства следва да бъде осъществена рационализация на Пречиствателната станция за отпадъчни води в к.к. " Златни пясъци “  на стойност 23 млн. лв.. Друг огромен план е този за рибарското пристанище " Карантината “, за който са обезпечени 13 млн. лв. европейско финансиране. През тази година ще продължат също главните поправки в няколко варненски учебни заведения, финансирани по Оперативна програма " Региони в напредък “.

 

По същата стратегия се извършва и проектът е за благоустройство и естетизация на градската среда. Ремонтните действия по някои от обектите, включени в плана, са към своя край, само че други ще бъдат направени през тази година. Сред тях е обновяването на Морската градина – монтиране на ново осветяване, създаване на нови площадки за спорт, отделяне на кътове за отдих.

 

През тази година следва общината да отбрани няколко плана за града, които ще бъдат финансирани по Оперативна програма " Региони в напредък “. Един от тях е за реституция, консервация и социализация на туристически обекти, като индикативната стойност на плана е близо 9,8 млн. лв.. Проектното предложение  предвижда реституция на Аладжа манастир и включване на туристически атракции.

 

Общината чака да получи европейско финансиране и за ремонта на приюта за бездомници. Проектът на стойност 2,47 млн. лв. към този момент е подаден в ръководещия орган. След като получи утвърждение и бъде подписан договорът, ще може да стартира осъществяването на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР