Над 90% имаме съгласие по различни теми. Не очаквам да

...
Над 90% имаме съгласие по различни теми. Не очаквам да
Коментари Харесай

Панев: Брюксел не е светлината, която трябва да следваме. България трябва да отстоява интересите си

" Над 90% имаме единодушие по разнообразни тематики. Не чакам да има радикални промени в българското общество по разнообразни тематики идващите години, защото обединенията, които сформират държавното управление, са много разнообразни. Българска социалистическа партия в договарянията за финанси упорстваха за бюджетните разноски и преразпределение на 45% и повече от Брутният вътрешен продукт. А ние от " Демократична България " искахме 1/3. Стиснахме си ръцете на до 40% ", акцентира съпредседателят на " Зелено придвижване ".

Панев разясни, че минималната работна заплата ще бъде 700 лева от 1 януари, както и че ще има нарастване на прага за регистрация по Данък добавена стойност на дребните търговци.

" Говори се за министерства и кой е най-вероятно да ги оглави, само че това е към този момент вторичен въпрос. Няма още закрепени имена. Вероятно ще има смяна в структурата на Министерския съвет. Говори се за вицепремиер по " зелената договорка " и климата ", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

А обезщетителните ограничения за бизнеса остават до края на изключителното състояние, сподели още Панев.

" Бюджетът постоянно провокира разногласия, само че не виждам нещо трагично да се случи. Хубаво е, че фиксирахме бюджетният недостиг да не надвишава до 4,5% през 2022 година ", добави той.

Панев разяснява и тематиката с еврочленството на РСМ.

" Най-вероятно позицията на България няма да бъде изменена. Надяваме се на ползотворни диалози с държавното управление и управляващите на Северна Македония. По доста тематики Брюксел не е светлината, която би трябвало да следваме. България би трябвало да отстоява своите лични национални ползи ", посочи съпредседателят на " Зелено придвижване ".

А по отношение на това дали Кирил Петков е най-подходящ за бъде министър председател, той уточни, че това е най-логично да се случи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР