Над 90 хил. души са гледали програмата на първия онлайн

...
Над 90 хил. души са гледали програмата на първия онлайн
Коментари Харесай

Над 90 хил. зрители събра онлайн карнавалът в Габрово

Над 90 хиляди души са гледали програмата на първия онлайн карнавал в Габраво, оповестиха уредниците, представени от Българска телеграфна агенция. Събитието се излъчваше и по локалното радио.

Вместо обичайното шествие от близо 100 карнавални картини с над 2500 маскирани участници, тази година по габровските улици минаха единствено три карнавални платформи. Те имаха три обособени маршрута, които обаче дружно сложиха и връх за най-дълго трасе на карнавал в България - 33 километра.
Макети на ген. Мутафчийски и премиера Борисов - на карнавала в Габрово Маскирани и нагласени като за същински маскен бал, габровци ще показват карнавално въодушевление от тераси, балкони, прозорци и дворове
Карнавалните макети, запазената марка на Габрово, бяха предвождани от шефа на Националния действен щаб ген. Мутафчийски. Няколкометровият военачалник се разноски из габровските улици, с цел да се увери персонално, че противоепидемичните ограничения се съблюдават. Той беше в компанията на Бойко Борисов и Томислав Дончев, а също по този начин и на илюзиониста Йордан Белев.

Снимка: Мариана Трифонова

Габровската котка, която тази година остана с опашка поради анулацията на планови интервенции, беше в компанията на артиста Светослав Славчев, който влезе в ролята на лекар Слабчев. Вместо с дезинфектант, той пръскаше минувачи и коли със особено лекарство - АнтиХЕЙТин. На третата платформа - земното кълбо с маска на лицето, беше пуснало тъжна сълза, а живата габровска котка се опитваше да го разведри. На трите платформи бяха още стендъп комедиантът Калин Кирилов и илюзионистът Венсан Петров, които влязоха в ролята на „ преносими водещи “.
Въпреки изключителната епидемиологична конюнктура: Стартира карнавалът в Габрово Сред атракциите тази година е макет на военачалник Мутафчийски
В живото предаване с поздрави се включиха дует Expose, рапърът Играта, музикантите от „ Солбемол “, Весела Морова, Теди Кацарова, оперната певица Гергана Николаева и други.

Интересно беше присъединяване и на карнавалистите от побратимения на Габрово белгийски град Аалст, които всякога идват за шествието. Тази година те бяха записали специфична ария за карнавала, и то на български език.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР