Над 90 000 българи по официални данни трябва да си

...
Над 90 000 българи по официални данни трябва да си
Коментари Харесай

Над 90 хиляди българи на Острова сменят паспортите си заради Брекзит

Над 90 000 българи по публични данни би трябвало да си издадат биометрични интернационалните паспорти, с цел да останат във Англия след Брекзит. Според неофициалната статистика броят им може би доближава двойно повече. В консулската работа в Лондон има нарастване на български жители, които подават заявки за нови документи, тъй като огромна част от сънародниците ни сега обитават единствено с персонални карти, написа „ Монитор “.
Дори и да не се стигне до договорка при излизането на Англия от Европейски Съюз, жителите, които живеят на Острова от години, ще могат да аплайват за статут на уседналост, само че в случай че си издадат интернационален паспорт.
По данни на външното ни министерство единствено за първите 30 дни от годината 208 нашенци са си издали паспорти, общият брой нови документи за идентичност е бил 451. За съпоставяне през декември 2018 година броят им е бил 144 от общо 407 документа за идентичност.
В началото на годината държавно управление пусна в деяние мобилно приложение, посредством което жители на Европейски Съюз, открили се в Обединеното кралство, могат да аплайват за престояване след Брекзит. Така ще могат да продължат да работят и/или да получават обществени помощи, когато Англия излезе от общността. Чрез мобилното приложение потребителите ще могат да създадат фотография на биометричния си паспорт и на лицето си, с цел да потвърдят своята идентичност. След това ще бъдат ориентирани към уебсайт, с цел да дадат адреса си и могат да дадат единодушие за инспекция на данъчното им положение, с цел да се удостовери адресът им. Третата стъпка е да заявяват дали имат престъпно досие. Тежка присъда може да докара до отменяне на заявката. Именно поради това има и напор от българи в консулската ни работа за издаване на нови документи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР