Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори.

...
Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори.
Коментари Харесай

Тренд с данни за нагласите преди изборите 2 в 1

Над 9% разлика сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за идните избори. Кабинетът на Димитър Главчев започва с 20% утвърждение, а 11% правят оценка позитивно измененията в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет.

Това са дребна част от изводите от последното проучване на социологическа организация " Тренд ", което е по поръчка на в. " 24 часа " и " Нова броудкастинг груп ". В проучването, което е извършено в интервала 12-19 април, са взели участие 1002 души.

От данните става видно, че макар наситения с политически събития месец, не се записва сериозна смяна в електоралните настройки. 

" Преговорите за ротацията и обвиняванията към Агенция " Митници " евентуално са повода за ерозия в поддръжката по отношение на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " с малко над 2 процентни пункта от гласуващите. 

ГЕРБ-СДС задържа равнищата си от последните месеци (24.9% от гласуващите). ПП-ДБ (15.5%), Движение за права и свободи (14.4%) и Възраждане (14.2%) са с близки стойности и представянето им в идната предизборната акция ще е основна за крайната класификация на второто, третото и четвъртото място. Сигурна остава петата позиция за Българска социалистическа партия (9.1% от гласуващите), а на шесто място е " ИТН " с 4.8% от гласуващите ", разясняват социолозите ат организацията. 

6.9% от българите заявяват, че ще се възползват от опцията " Не поддържам никого ", а 49% са тези, които декларират, че ще гласоподават на идните предварителни парламентарни избори, което се равнява на към 2.6 до 2.8 милиона гласоподаватели.

Налице е и нов спад в оценката за работата на Народното събрание, като през април позитивната оценка е 12%, а негативната доближава 80%. При оценката за президента към този момент близо 10 месеца не се регистрира сериозна динамичност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР