Над 9 милиона лева в банкови влогове в евро и

...
Над 9 милиона лева в банкови влогове в евро и
Коментари Харесай

Слави Трифонов подаде имуществената си декларация пред КПКОНПИ

Над 9 милиона лв. в банкови влогове в евро и лв., налични парични средства от 1,1 млн. лв. и 210 000 лв. приходи от друга трудова активност.

Това е описал водачът на " ИТН " Станислав Трифонов в декларацията си пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), която той подава за първи път като партиен водач.

Заради неподаването на въпросната декларация, както изисква законът, той заплати административна санкция и даде обещание да заявява имуществото си. Неподаването ѝ пък изясни през януари с думите " не желаех да давам мотив за сеир и да удовлетворявам жълто любознание ", " макар че всичко, което владея, е направено безусловно законно и безусловно доказуемо и то пред вашите очи ".

Все отново Слави Трифонов съблюдава закона и обещанието си и през днешния ден излиза наяве, че през предходната година някогашният шоумен е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лева Имотът е с разгърната застроена повърхност от 916 кв. м., а като генезис на средствата е посочен ликвидационен дял.

През 2022 година Трифонов е продал и имот от 3,7 дка в родното си село Тодорово до Плевен за 10 000 лева

Лидерът на Има Такъв Народ е оповестил и дяловете си в три акционерни сдружения, което е обществена информация от дълго време. Това са " Алт плеър " АД, където има 29 994 акции за близо 300 хиляди лева, " Седем Осми " АД за 9 млн. лева и " Сет 666 " АД за 50 хиляди лева

В декларацията си Слави Трифонов е показал още две вземания от локални лица за общо 15 хиляди лева

Той е подал декларация единствено за 2022 година Трифонов бе длъжен да подаде такава като определен за народен представител от 45-ото Народно заседание, както и като партиен водач.

През 2021 година и през 2022 година му бяха издадени актове за неподаването на декларация, която е административно нарушаване.

През 2022 година на Трифонов бе издадено и наказателно разпореждане, с което му бе наложена санкция. КПКОНПИ не разкри размера ѝ, само че по закон тя е сред 1000 и 3000 лева Глобата е платена в 14-дневен период, дадоха отговор преди време от Антикорупционната комисия на в. " Сега " след извоювано дело за достъп до информация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР