Над 9 часа вече продължава протестът срещу провеждащия се и

...
Над 9 часа вече продължава протестът срещу провеждащия се и
Коментари Харесай

Девети час продължава блокадата на Орлов мост от протестиращи

Над 9 часа към този момент продължава митингът против провеждащия се и все още избор на нов основен прокурор с единствен претендент Иван Гешев. Там са разпънати и палатки

Движат се само рейсовете и тролейбусите от източните квартали към центъра, като вършат противоположен завой преди Орлов мост. Оот южните квартали на София в посока " Младост " колите на Градския превоз завиват по бул. " Драган Цанков ", съобщи БНР, а измежду главните уредници са Сдружение БОЕЦ и Демократична България, които оповестиха през вчерашния ден, че приключват предизборната акция, с цел да се включат в акцията против избора на Гешев.

Протестът протича умерено, без напрежение и провокации, съобщи БНР. Много хора са пристигнали с колела, има и майки с бебешки колички, опънати са шатри и палатки с плакати на съдружие БОЕЦ. Лидерът на сдружението Георги Георгиев окачестви в реч Иван Гешев като " административна номенклатура ", и настоя, че той не е извървял цялата кариерна стълбица, с цел да заеме поста на основен прокурор.

По време на митинг имаше три напрегнати момента - единият, когато служителите на реда желаеха от протестиращите да отстранен шатрата, другият - при който два полицейски буса се пробваха да минат безрезултатно през блокадата с обяснението, че бързат по сигнал. Две дами бяха арестувани откакто се сбиха

Напълно е спряно придвижването по бул. „ Цариградско шосе “ – в двете направления, по бул. „ В. Левски “ до бул. „ Пейо Яворов “. Блокиран е и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “, също в двете направления, в сектора сред бул. „ Мадрид “ и бул. „ Драган Цанков “ и ул. „ Граф Игнатиев “.

Демонстрация в поддръжка на Иван Гешев пък се организира пред постройката на Висш съдебен съвет. Заявка за митинг за същото място е имало и от БОЕЦ, само че защото тя е постъпила по-късно, общината не е разрешила и те да се съберат на същото място. Участниците в демонстрацията там пеят патриотични песни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР