Над 8500 полицаи включени в рекета над българските шофьориАкцията била

...
Над 8500 полицаи включени в рекета над българските шофьориАкцията била
Коментари Харесай

Тайни патрулки снимат по пътищата

Над 8500 служители на реда включени в рекета над българските водачи
Акцията била безсрочна

Акция “Линеен контрол” стартира КАТ по българските пътища от през днешния ден. Официално задачата им била да ловят повече извършители, с цел да намалеят злополуките и жертвите. Експерти обаче показаха пред “Труд” и същинските им цели - хем хиляди униформени да си изпълнят джобовете с рушвети, хем да се харесат на новия длъжностен министър и на президента Радев, който го е назначил.

В “Линеен контрол” ще вземат участие патрулни коли с надписи “Полиция” и цивилни коли от всевъзможни марки. За през днешния ден броят им бе избран на 46, като 10 от тях ще обикалят и през нощта. Маршрутите им са по основните пътища към София, към Черноморието, към Гърция, към Сърбия и към двата моста на Дунава.

Когато засекат извършител, надписаните патрули имат право да го отклонят и спрат за инспекция. Цивилните обаче единствено ще снимат с камери и ще оповестяват по радиостанцията номера и модела на сниманата кола на сътрудниците им съответната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, които би трябвало да го заловят.

В интервенцията ще вземат участие към 8500 служители на реда, наред с към 1750-те катаджии, които имат право да пишат актове и фишове по Закона за придвижване по пътищата. Изобщо няма концепция при тези инспекции униформените да имат камери и микрофони и ще настане повсеместен рекет, предвижда пред “Труд” експерт по пътния травматизъм.

Акцията е безсрочна и редом с нея ще продължи и оповестената още от юни хайка за пияни и дрогирани водачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР