Над 85% от населението на Индонезия има антитела срещу коронавирус,

...
Над 85% от населението на Индонезия има антитела срещу коронавирус,
Коментари Харесай

85% от хората в Индонезия имат антитела, твърди проучване

Над 85% от популацията на Индонезия има антитела против ковид, демонстрира поръчано от държавното управление изследване. Епидемиолозите обаче предизвестяват, че не е ясно дали този имунитет може да помогне за ограничение на нова вълна от болестта, осведоми Ройтерс.

Проучването, извършено сред октомври и декември от откриватели от Индонезийския университет измежду 22 000 души, открило, че хората в страната са развили антитела вследствие на композиция от преболедуване и имунизация.

Панду Рионо, епидемиолог, взел участие в проучването, съобщи, че равнището на имунитет може да изясни за какво от средата на 2021 година насам не е имало забележителен скок на инфекциите с Covid-19. Втората вълна в Индонезия - провокирана от разновидността Делта - доближи своя пик през юли и август, а през последните месеци новозаразените спаднаха от над 50 000 дневно до едвам няколкостотин.

Антителата могат да обезпечат известна отбрана против новите разновидности, в това число мощно заразния Омикрон, сподели експертът, само че добави, че ще са нужни месеци, с цел да се получат по-надеждни данни. Новият вид на заболяването е регистриран при над 250 души в Индонезия.

Около 42% от 270-милионното население на страната е изцяло имунизирано.
 Индонезия счупи черния си връх за умряли от COVID-19
Индонезия счупи черния си връх за умряли от COVID-19

Близо 1 500 умряли през последното денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР