Над 800 търговски обекта са проверени по Южното Черноморие, съобщават

...
Над 800 търговски обекта са проверени по Южното Черноморие, съобщават
Коментари Харесай

НАП провери над 800 търговски обекта по Южното Черноморие

Над 800 търговски обекта са тествани по Южното Черноморие, оповестяват от Национална агенция за приходите. Това са най-вече заведения за хранене, нощни заведения, питейни заведения, атракциони, магазини за хранителни и други артикули, намиращи се както в курортните селища, по този начин и в туристическите комплекси. До момента няма запечатани обекти. 

При 70 инспекции са открити условия, които дават учредения за използване на тази насилствена административна мярка. Данъчните прецизират, че при навреме възнаграждение на наложената глоба за неиздаване на фискален бон, до запечатване на съответния обект няма да се доближава. 

„ Резултатите от първите две седмици на акцията по Южното Черноморие недвусмислено демонстрират, че една от главните ни цели се реализира, а точно – влияние и смяна върху държанието на задължените лица в посока повишение доброволното съблюдаване на данъчните и осигурителните закони. Едновременно с това гражданското общество става все по-нетърпимо към нарушителите и укриващите обороти, демонстрират го и сигналите, които съвсем на 100 % са основателни “, разяснява представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов.

Гражданите могат да реализират надзор върху отчитането на приходите и посредством мобилното приложение на приходната организация – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката. Сигнали за неиздаване на касови бележки, подправени или с изчезнали реквизити платежни документи, както и за други данъчни и осигурителни нарушавания, могат да се подават на телефона на Информационния център: 0700 18 700 или по е-поща на адрес

Като част от контролните дейности, от Национална агенция за приходите са сложили под интензивно наблюдаване стотици обекти по Южното Черноморие. Служителите от звеното за фискален надзор не престават и с осъществяването както на очевидни наблюдения, по този начин и на контролни покупки по способа на „ тайния клиент “. Чрез отдалечената съгласуваност на касовите апарати със сървърите на Агенцията се откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Към лицата с работещ бизнес и в същото време непредприемащи дейности за погасяване на насъбрани просрочени отговорности се ползва мярката налагане на запор върху парични средства. Публичните реализатори на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас към този момент са употребявали този способ 13 пъти като конфискуваните непосредствено от касите на длъжниците средства са близо 10 000 лв..

Контролната акция на Националната организация за приходите ще продължи и през септември, в това число и посредством взаимни инспекции с разнообразни държавни институции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР