Над 80 трбаната от страната и чужбина за девета поредна

...
Над 80 трбаната от страната и чужбина за девета поредна
Коментари Харесай

Над 80 трабанта дефилираха в Търново

Над 80 трбаната от страната и чужбина за девета поредна година дефилираха в събота по централните улици на Велико Търново. Аткративните немски коли върнаха обратно във времето стотиците поданици и посетители на страта столица. Собствениците на ретровозилата демонстрираха и модифицирани модели като да вземем за пример трабант – лимузина, 4 по 4 и трабант – кабрио.
 trabanti2  trabanti  trabanti1
Запалените колекционери приказват за трабанта не просто като за марка, а като за страст и пристрастеност на четири колела.

“Веднъж влюбиш ли се в тази кола, мъчно може да изпиташ същата тръпка в различен автомобил”, безапелационни са колекционерите.

Освен, че в никакъв случай не са изневерявали на марката, някои от тях са накиприли колите със съвремени автоаксесоари и вниманието на стотиците търновци вниманието привличаха трабант лимузина, кабрио и снегорин.

„ Това трабанче е 601, от 1989 година, и е модифицирано на 4х4 и на снегорин. Живея в подобен планински регион и за това избирам да си шетам самичък улицита, да не разгадавам на общината. Рине сняг, върви на всички места, доста съм удовлетворен “, прям е Спас Данев.

Колекционерът на трабанти Теньо Динев пък преди 4-5 години бил осенен от концепцията да направи лимузина.
“Като изпреваря някой рейс, пасажерите вадят телефоните, снимат и се радват. Това е неповторима машина, на която няма какво да й се счупи “, безапелационен е Динев.

За пристрастеността към дребните картонени коли няма нито възраст, нито пол. Доказателството за това е 71-годишната Марийка Вачкова, която е споделя: „ С моят трабант съм към този момент 33 години. Слуша ме и аз го чувам, зареждам бензини. Едно време бях слабичка, мъничка и трабанта ми приличаше. Не ме е предал и за това толкоз години не съм го сменила “.

Освен че показаха своите ретро коли, феновете на трабанти демонстрираха умения и по майсторско шофиране по време на обичайния Трабантфест в болярския град.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР