Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято

...
Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято
Коментари Харесай

Голям спад на туристи от чужбина на Черноморието

 Над 80% ще е спадът на задграничните туристи това лято по Българското Черноморие, оповестява БГНЕС, като цитира в. “Сега ".

И през втората половина на юли огромна част от хотелите в морските курорти остават затворени, а тези, които посрещат летовници, са с до 30% претовареност. Туроператори и хотелиери сигнализират за всеобщо освобождение на личен състав в туризма поради несбъдналото се възобновяване на летния сезон след удара на Covid-пандемията.

Информацията за проваления туристически сезон се удостоверява и от данните за чартърните полети. В момента на летище " Бургас " с такива полети идват туристи главно от 4 страни – Германия, Полша, Чехия и Нидерландия. Последната обаче извади на 16 юли България от листата на безвредните за пътешестване дестинации и вкара 14-дневна карантина за идващите от нашата страна. Това значи, че чартърите от Нидерландия ще секнат за неопределен срок. Няма ги проведените полети от Англия, която по брой на туристите до предходната година се нареждаше на второ място след Германия, нито тези от други огромни пазари като Русия, Беларус, Израел и скандинавските страни.

Това лято на летище " Бургас " са кацнали единствено 203 самолета с проведени туристи, до момента в който предходната година единствено през юни са били 1950, а през юли и август – към 2800 месечно.

На летище " Варна " обстановката е сходна – от първия чартър на 28 юни до момента са осъществени единствено 99 полета (предимно от Германия и Полша). Други години в най-силните месеци на летище Варна чартърите са били по 1100.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР