Над 80 представители на родния футболен елит взеха участие в

...
Над 80 представители на родния футболен елит взеха участие в
Коментари Харесай

Родният футболен елит се събра на спортен семинар

Над 80 представители на родния футболен хайлайф взеха присъединяване в LaLiga Football Seminar, който бе проведен от Palms Bet и фондация „ Спорт в България “ в Grand Hotel Millennium Sofia. Сред тях бяха представители на „ синя “и „ алена “ България, както и на първенеца „ Лудогорец ”. Освен тях елитните „ Ботев ” Пловдив и Черно море, както и втородивизионните „ Дунав “ Русе, „ Созопол “ и „ Янтра “ Габрово също изпратиха свои чиновници, с цел да попиват опит от едни от най-изявените експерти в испанския клубен футбол и LaLiga.

Повод за организирането на първото по рода си събитие у нас бе желанието на Palms Bet да даде късмет на клубовете от българския шампионат да обменят опит и хрумвания с представители на LaLiga. Това стана с помощта на контактите, които бяха открити сред родния букмейкър и испанската футболна организация след подписаното партньорство през лятото на 2022 година. Вследствие на него Palms Bet стана първият формален сътрудник на LaLiga в границите на Европейския съюз.

В началото на семинара приветствено слово към всички участници насочи Негово Превъзходителство Алехандро Поланко – дипломат на Испания в България. „ За мен е чест, че участвам на този семинар. България има дълбоки обичаи с испанския футбол. Именно сходно събитие може да допринесе освен за развиването на футбола, само че и за укрепване на връзките сред двете страни “, съобщи дипломат Поланко.

„ За нас е извънредно наслаждение да ви приветстваме на този семинар и се надяваме в близко бъдеще той да се повтори ”, съобщи Мило Борисов, краен притежател на мажоритарния акционер на „ Телематик Интерактив България ”, която е лицензодържател на марката Palms Bet. „ Чрез сходни семинари се надяваме нашата компания да способства за развиването на футбола у нас, тъй като имаме вяра, че опитът на страни като Испания могат да бъдат доста потребни за българския спорт “, добави той.

Събитието бе почетено и от Роси МакКий – другият краен притежател на мажоритарния акционер на „ Телематик Интерактив България “.

Футболният семинар включваше тематики като „ Стратегията и нововъведенията като движещи сили на спортната промишленост ” с преподавател Айтор Хименес – шеф нововъведения и развиване в „ Баскония-Алавес груп ”, в чиито редици е финалистът от шампионата за Купата на УЕФА през 2001 година „ Алавес ”. Последва извънредно настоящата тематика, обвързвана с цифровите тактики за ангажиране на почитателите, а неин създател бе Сяоуей Гуо, който е интернационален цифров координатор на LaLiga.

В следобедния панел „ Търговска тактика и мениджмънт на приходите ” бяха наранени тематики като „ Стратегии за партньорства и спонсорства ” с преподавател Диего Санчес – шеф „ Бизнес развиване ” в „ Атлетико ” Мадрид и „ Генериране на облага ” с Пабло Аркуеро – шеф „ Развитие на спонсорствата ” в Реал Бетис.

Семинарът приключи с кръгла маса и отворена полемика, в която присъединяване взеха гостите от Испания дружно с изпълнителния шеф на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов и някогашният изпълнителен шеф на ПФК „ Левски ” и сегашен чиновник на УЕФА – Павел Колев. Обсъдени бяха въпросите, свързани с метода на работа и опциите за развиване както в клубовете, по този начин и в шампионата на България.

„ Най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени българските тимове, е основаването на продукта „ български футбол “ и построяването на позитивен имидж. За да се реализира това би трябвало да има обединяване сред всички, които работим в този план ”, съобщи Добрин Гьонов по време на кръглата маса, на която бяха прегледани още приликите и разликите сред родното футболно състезание и испанската LaLiga. Споделени бяха и най-хубавите образци и опитът на испанските експерти в менажирането на футболен шампионат, както и бяха дадени скъпи препоръки за справяне със съществуващите у нас проблеми.

„ От името на групата „ Баскония-Алавес ” бих желал да изразя своето голямо благодаря пред нашите домакини от Palms Bet за опцията да предадем своя опит в България ”, съобщи Айтор Хименес. 

Сяоуей Гуо добави, че за него е чест да показа концепциите на LaLiga в бързия и динамичен свят на цифровите услуги и благодари за опцията, която му даде родния
букмейкър.

Сред присъстващите на семинара бяха шефове на школи, футболни сътрудници, мениджъри, изпълнителни, спортни и маркетинг шефове. Сред тях личаха имената още на някогашния капитан и три пъти притежател на купата „ Футболист на България “ – Ивелин Попов, както и Елин Топузаков – футболистът с най-вече мачове в европейските клубни шампионати за „ Левски “.

Всички участници изрекоха своите благодарности към уредниците на LaLiga Football Seminar в лицето на Palms Bet и фондация „ Спорт в България “, както и за опцията да вземат присъединяване в събитието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР