Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните

...
Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните
Коментари Харесай

Политиката за развитие е фокус на международна конференция в София

Над 80 представители на неправителствения бранш от Черноморския район, Западните Балкани и Източното партньорство ще се включат в интернационалната конференция „ Сътрудничеството за развиване във време на изменящи се парадигми “, която ще се организира на 21 и 22 март във Витоша Парк Хотел в София. Събитието цели да увеличи информираността и ангажираността във връзка с ролята на Европейския съюз в осъществяването на Програма 2030 и Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации в границите на Съюза и в трети страни, и се провежда от Българската платформа за интернационално развиване.

Представители на гражданския бранш, измежду които членове на европейската мрежа на конфедерация КОНКОРД, българското държавно управление, промишлеността, синдикатите и университетските среди, ще създадат обзор на напредъка, положителните практики и инструментите за следене на успеваемостта на националните политики на държавите-членки и страните-партньори на развиването. Фокус на полемиките ще бъдат Цел 3 – „ Добро здраве “, Цел 4 – „ Качествено обучение “, Цел 5 – „ Равенство сред половете “ и Цел 16 – „ Справедливост “ от Глобалните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации. Една от главните цели на конференцията е да бъдат разисквани опциите за бъдещо съдействие сред институциите и гражданското общество в границите на развиването и набелязани съответни взаимни действия за работа в мрежа сред организациите на районно равнище. На напред във времето ще бъде изведена и ролята на бизнеса в осъществяването на заложените знаци и положителните практики при имплементирането на Целите в активността на фирмите.

В церемонията по откриването ще вземат присъединяване заместник-министърът за Българското председателство на Съвета нa ЕС Моника Панайотова, представителят на Световната здравна организация в България доцент доктор Михаил Околийски и съоснователят на Българската платформа за интернационално развиване Ива Бонева.

Събитието е част от плана „ Граждански разговор за развиване “, изпълняван по отношение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в съдействие с Министерството на външните работи и с финансовата поддръжка на Европейската комисия.

За организацията:

Българската платформа за интернационално развиване (БПМР)  е учредена при започване на 2009 година Тя сплотява в мрежа 23 авторитетни неправителствени организации, работещи в разнообразни сфери. Членовете на БПМР работят по тематики като обучение за развиване, опазване на здравето, равнопоставеност, околна среда и резистентност. Целта на платформата е да бъде деен и законен сътрудник на държавните институции при осъществяването на уговорките на България към политиката на Европейския съюз за съдействие и развиване във връзка с трети страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР