Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас

...
Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас
Коментари Харесай

Явор Колев: Над 80 педофили, дебнали в мрежата, са арестувани през 2017 г.

Над 80 педофили в обществените мрежи са арестувани у нас през тази година, заяви Явор Колев от "Компютърни закононарушения " към Главна дирекция за битка с проведената престъпност, съобщи през днешния ден.бг.

Фондация стартира образования от последваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на образование в часовете по осведомителни технологии с акцент вярното потребление на интернет от учениците.

Председателката на фондацията Ивелина Атанасова сподели, че от понеделник, 20-ти ноември, се одобряват кандидатури за училища-партньори.

"В средата на януари месец ще обявим кои са първите 10 учебни заведения, които са станали част от програмата. След това ще обучим преподавателите по осведомителни технологии. С наслада бихме работили с Министерството на образованието, с новаторските учебни заведения, с шефове на учебни заведения, учители, стига те да имат своята вътрешна мотивация за това да трансформират образователния развой и да трансформират класната стая ", разяснява Атанасова.

"Подобни начинания са значими, тъй като пораства броят на педофилите в обществените мрежи ", уточни комисар Явор Колев. Миналата седмица имаме арестуван 36-годишен столичанин, който сътвори профил във Facebook, на който имаше над 1500 девойки. Текат процесуални дейности да се откри какъв брой са жертвите. Другата седмица следва задържането на различен в София и в недодялан град, разгласи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР