Над 80% от българчетата се чувстват щастливи, това показва проучване

...
Над 80% от българчетата се чувстват щастливи, това показва проучване
Коментари Харесай

Проучване на УНИЦЕФ: ​Над 80% от българчетата се чувстват щастливи

Над 80% от българчетата се усещат щастливи, това демонстрира изследване на УНИЦЕФ във връзка Световния ден на детето. Младите хора стават все по-близки с родителите си, само че са и по-зависими от интернет, демонстрират данните. Притеснителното е, че 37% от българските деца признават, че вървят на учебно заведение по насила или тъй като би трябвало.

Близо 600 деца на възраст от 9 до 17 години вземат участие в изследването, чиято цел е да разбере какви са позициите на младите по значими житейски въпроси. Такова огромно допитване е правено за финален път у нас през 2001 година.
Наталия Георгиева - съветник на UNICEF: 81% настояват, че се усещат щастливи. Най-щастливи се усещат децата, които живеят на село, следвани от децата в София.


Според изследването 85% от децата се усещат най-щастливи в компанията на приятелите си, а 74 на 100 - със фамилията. Едва 48% споделят, че се усещат по този метод в учебно заведение. Какво обаче прави младежите същински щастливи?
Малките неща - приятелите и фамилията. Хобитата ми, само че най-много музиката.
Според данните, децата стават по-критични към учебното заведение и желаят то да е по-модерно като способи на преподаване и технологии. Проучването демонстрира още, че българските деца имат все по-голямо самочувствие и убеденост. Те чакат мнението им да се чува и зачита.


Голяма част от децата са оптимисти и декларират, че виждат бъдещето си в България.
Надявам се моето бъдеще да бъде тук. 100% ще бъде в чужбина. Като обучение в чужбина, само че като реализация може би в България.
Данните демонстрират ниско доверие на децата в институциите. Децата подхождат с по-голямо доверие към църквата, в сравнение с към съда, президентството и държавното управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР