Над 80 000 недекларирани британски паунда откриха митническите служители в

...
Над 80 000 недекларирани британски паунда откриха митническите служители в
Коментари Харесай

Откриха £80 000 в тираджия на границата ни, той се оправдава

Над 80 000 недекларирани английски паунда откриха митническите чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " 2 при Видин-Калафат.

Валутата, 81 600 английски лири, е открита при инспекция на товарен автомобил, който пътувал по маршрут Франция-Турция. Била в персоналния багаж на турски водач, който отрекъл да има нещо за обявление.

Митническите инспектори обаче намират под пасажерската седалка банкнотите в купюри с номинал от 50, 20, 10 и 5. Шофьорът обяснил, че са от продажба на артикули от магазини във Англия. Те не били съпроводени с банков или различен разплащателен документ. От Агенця " Митници " са съставили акт за нарушаване на Валутния закон.

А на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " митничарите откриха 42 000 къса контрабандни цигари. Те били скрити във фабрични кухини на камион с турска регистрация. Той пътувал от Турция за Франция, а на контролния пункт дошъл на 21 юни. По метода „ разбор на риска “ камионът е ориентиран за сканиране с рентген.

2100-те кутии цигари с две марки без български акцизен бандерол се оказали укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача, който е турски жител, е формиран акт по Закона за митниците, а тютюневите произведения са арестувани.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 4 670 000 къса цигари, като единствено за 22 дни през месец юни те са над 420 000 къса, оповестяват от митниците.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР